⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

ZAMENA PUMPE ZA VODU NA VEŠ MAŠINI

KAKO ZAMENITI PUMPU ZA VODU NA VEŠ MAŠINI


Verovatno nam se svima dogodilo da veš mašina ne uvlači Ili ne izbacuje vodu, što je prvi znak da se nešto zaglavilo ili je potrebna zamena pumpe za vodu na veš mašini. Ukoliko imate sličan problem možete slobodno pozvati Extem servis veš mašina i naši majstori će u najkraćem mogućem roku izaći na teren i rešiti ovaj ili bilo koji drugi kvar na veš mašini.

Ukoliko ste primetili da vaš uređaj ne ispušta vodu, verovatno će prva pomisao biti da je potrebna zamena pumpe za vodu na veš mašini, ali pre pozivanja majstora za popravku veš mašine proverite sami neke moguće probleme zbog kojih se to događa. Prvo što možete sami proveriti da li je zapušeno crevo za odvod vode ili je usled rada pomereno, pa se presavilo što onemogućava oticanju vode. Crevo za odvođenje vode nije preporučljivo da bude na visini iznad jednog metra što može onemogućiti normalan protok. U slučaju da je sa crevom sve u redu treba proveriti da li je zapušen filter pumpe za vodu.

Extem servis radi i servis mašina za sušenje veša, kontaktirajte nas

zamena pumpe za vodu na ves masini

Za zamenu kondenzatora na veš mašini obratite se Extem servisu

ČIŠĆENJE FILTERA PUMPE ZA VODU NA VEŠ MAŠINI

Prevashodna namena filtera pumpe za vodu je sprečavanje sitnih novčića, dugmića, dlaka I ostalog da prođe dalje ka pumpi. Tako da pre same zamene pumpe za vodu na veš mašini je potrebno proveriti i očistiti filter. Redovnim preventivnim čišćenjem filtera pumpe za vodu ćete u svakom slučaju sprečiti ili odložiti servis veš mašina. Kod određenih modela npr. beko veš mašina, filter pumpe se nalazi u donjem desnom uglu.

Pre nego što pristupite čišćenju filtera poželjno je da ispod stavite neku krpu koja će upiti vodu koja proistekne iz otvora kad izvadite filter. Kada se otvori poklopac, filter se okrene ulevo i izvuče napolje, a voda će krenuti polako da izlazi na krpu koju ste prethodno postavili. Filter dobro očistite od dlaka koje su se nataložile i ostalih predmeta ako ih ima i takođe otvor gde je stajao pogledajte da li ima nekih ostataka i uklonite. Treba proveriti i sam filter pumpe u kakvom je stanju, da li ima oštećenja i potrebe da se promeni. Ako je potrebna zamena pumpe za vodu možete pozvati naše majstore koji svakodnevno vrše popravke veš mašina.

Zamena pumpe za vodu na veš mašini je potrebna ako je došlo do njenog fizičkog oštećenja, dešava se da dođe do oštećenja propelera prilikom udara nekog predmeta koji je prošao kroz filter. Veoma čest slučaj je da guma na pumpi za vodu na veš mašini ne dihtuje lepo ili je propala, pa je potrebna njena zamena, ili je jednostavno potrebna zamena pumpe za vodu na veš mašini usled njene dotrajalosti. U retkim situacijama je moguća i popravka pumpe za vodu na veš mašini, npr. usled zaglavljivanja rotora tvrdim predmetom koji je prošao ili ako je potrebna zamena semeringa za čije menjanje je potrebno rasklapanje pumpe za vodu na veš mašini.

Dočekajte zimu spremni i uradite servis TA peći na vreme

popravka pumpe za vodu na ves masini

Potrebna vam je zamena grejača na veš mašini, pozovite Extem servis!

Pored ne izbacvanja vode iz veš mašine koji je prvi znak da je potrebna zamena pumpe za vodu na veš mašini, čest je slučaj da se čuje klaparanje na mestu gde se nalazi pumpa, zato je najbolje da pozovete servis veš mašina, ukoliko sami niste vični da otklonite kvar.

ZAMENA PUMPE ZA VODU NA VEŠ MAŠINI U KORACIMA

Ukoliko se odlučite da sami izvršite zamenu pumpe za vodu na veš mašini prvo što ćete da uradite je da isključite uređaj sa napajanja električne energije. U našem primeru pumpa za vodu se nalazi u donjem desnom uglu i zbog lakšeg pristupa, veš mašinu možete da nagnete nazad na zid. Odvrnućemo četiri šrafa koja drže pumpu za vodu za samo kućište veš mašine. Zatim ćemo skinuti donji poklopac kako bi lakše prišli i zamenili pumpu za vodu na veš mašini.

Sledeće što radimo je otkačinjanje stopica sa pumpe za vodu i skidanje čeličnih šelni koje drže creva, crevo za dovod vode iz bubnja veš mašine i crevo za odvod, šelne možete skinuti iz pomoć klešta. Obavezno proverite da li se u crevima nešto zaglavilo, ako jeste izvadite napolje. Kad smo oslobodili vodenu pumpu od creva za dovod i odvod, potrebno je uz pomoć šrafcigera razdvojiti mehanički deo pumpe od plastičnog. Preporučljivo je da se plastični deo očistiti od kamenca ili prljavštine koja se nakupila. Kamenac možete očistiti specijalnim sredstvom ili jednostavno sirćetom I sodom bikarbonom koje svi imamo kod kuće.

Cena pumpe za vodu

Cena pumpe za vodu na tržištu varira zavisno od modela do modela i kreću se od 15e pa na gore. Naravno poručujete model koji odgovara za vaš uređaj. Ako poručeni model odgovara vršite zamenu pumpe za vodu na veš mašini tako što mehanički deo nabacujete na plastični koji ste predhodno razdvojili i očistili od prljavštine i kamenca. Kad nabacite mehanički deo, lepo ga pritisnite i okrenite u desno kako bi upao lepo u žlebove i fiksirao jedan i drugi deo. i ako je sve lepo leglo možemo vraćati nazad na svoje mesto obrnutim redosledom od skidanja.

Slobodno nas pozovite, ukoliko vam treba servis električnih šporeta

kvar pumpe za vodu na ves masini

Kad vam zatreba zamena tunel gume na veš mašini, kontaktirajte Extem!

Znači prvo prikačinjemo crevo za odvod i crevo za dovod vode iz bubnja. Vraćamo čelične šelne i proveravamo da li su dobro stegle creva kako ne bi došlo do curenja vode. Prikačinjemo dve stopice na svoje mesto na vodeonoj pumpi. I na kraju vraćamo pumpu na njeno kućište i zatežemo šrafovima koje smo prethodno skinuli. To bi bilo to što se tiče zamene pumpe za vodu na veš mašini. Sledeći korak je vraćanje uređaja u normalan položaj, uključivanje na napon i provera rada pokretanjem programa. Osluškujete zvuk rada i ako normalno obavlja svoje funkcije i izbacuje vodu možete da kažete da ste uspešno zamenili pumpu za vodu na veš mašini.

Primere koje smo vam naveli su više informacionog karaktera. Ne preporučujemo vam da ukoliko niste obučeni, nemate adekvatan alat i ne znate mere zaštite na radu od opasnog dejstva električne struje ne izvodite samostalno radove. Uvek se možete obratiti Extem servisu bele tehnike za svaki vid popravke i servisa veš mašine, mi smo uvek tu za vas i rešićemo problem u najkraćem mogućem roku. Naši majstori sa lakoćom vrše zamenu pumpe za vodu na veš mašini kao i ostalih delova.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon