⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

POPRAVKA VEŠ MAŠINA BEOGRAD

NAJČEŠĆI KVAROVI I POPRAVKE NA VEŠ MAŠINAMA


Nezaobilazan uređaj bele tehnike u svakom domu je i veš mašina. Kao i svaki električni uređaj i ona je sklona kvarovima, pa je i popravka veš mašina neminovnost. Svi bismo voleli da imamo što manje potrebe za servis veš mašina, a za to je potreban pravilan način upotrebe i njeno redovno održavanje, a za savete se uvek možete raspitati u Extem servisu bele tehnike.

Svi smo stalno u nekoj žurbi, pa malo vremena imamo da posvetimo našim električnim aparatima, koji ipak zahtevaju i malo pažnje, kako pri rukovanju tako i održavanju njih samih, a onda kad dođe do kvara, koji se možda ne bi dogodio da smo samo malo više poveli računa i tada se hvatamo za glavu i hitno tražimo majstora za popravku veš mašine.

Extem servis radi zamenu kondenzatora na veš mašini

popravka veš mašina beograd

Slobodno nas kontaktirajte za servis veš mašina

ZAMENA LEŽAJA NA VEŠ MAŠINI

U zavisnosti od vrste kvara, popravke veš mašina mogu biti brze i jeftine, ali i dugotrajne i dosta skupocene, kao što je na primer zamena ležaja na veš mašini koja je u samom vrhu po učestalosti kvarova na veš mašini. Otklanjanje ove vrste kvara traje duže, jer je potrebno rasturanje celog uređaja kako bi se došlo do ležaja. Kako nam se ne bi dešavala ovakva vrsta kvara, moramo voditi računa o količini veša koju ubacujemo u bubanj veš mašine. Prekomerna količina rublja može izazvati kvar i potrebu za zamenu ležaja na veš mašini.

ZAMENA AMORTIZERA NA VEŠ MAŠINI

Prekomerna količina veša koju ubacujemo u bubanj takođe može izazvati i propadanje amortizera na veš mašini. I ako su amortizeri prilično izdržljivi i dugotrajni, zamena amortizera na veš mašini spada u češće kvarove i popravke veš mašina. Pored prekomerne količine veša u bubnju koja može uticati na smanjivanje njihovog radnog veka, može se dodati i česta upotreba veš mašine, jer se oni tako troše. Ukoliko primetite da vaš uređaj lupa i skače, jer ne može da amortizuje trenje koje stvara bubanj u sred okretanja znajte da vam je potreban servis veš mašina za zamenu amortizera.

ČIŠĆENJE FILTERA VEŠ MAŠINE

U česte popravke veš mašina spada i čišćenje ili zamena filtera na veš mašini. Ovu vrstu kvarova najčešće prouzrokuje velika tvrdoća vode, nekvalitetan prašak za pranje rublja, zaprljanost filtera ili neki mehanički kvar koji mogu da izazovu predmeti koji su otpali sa naše odeće poput rajfešlusa ili koji su nam ispali iz džepova poput kovanih novčića, šnalica itd. Zato je obavezno pražnjenje džepova pre ubacivanja stvari na pranje. Dakle filter sprečava da otpali delovi sa odeće završe u pumpi, kako ne bi imali potrebu za zamenu pumpe za vodu na veš mašini, redovno čistite filter. Ako dođe do zapušenja filtera pumpa će prestati sa izbacivanjem vode što može da prouzrokuje da se centrifuga ne upali, jer se unutar veš mašine nalazi voda. Ako imate ovakav problem proverite filter i ukoliko je zaprljan, očistite ga od nečistoća.

Pozovite nas ako imate problem sa mašinom za sušenje veša

popravka i servis masina za pranje

Kod nas možete obaviti i servis električnih šporeta

POPRAVKA PUMPE ZA VODU NA VEŠ MAŠINI

Kao što smo pomenuli da je svrha filtera da spreče ulaz nečistoća i predmeta u pumpu, ipak se dešava da pojedini predmeti prođu kroz filter i zaglave turbinu ili izazovu kvar pumpe, pa nam je potrebna zamena pumpe za vodu na veš mašini. Delovi poput, dugmića, novčića i ostalog koji prođu filter i ulete u pumpu zablokiraju rotor i u takvim situacijama pumpa nije u mogućnosti da izbaci vodu. Majstori uglavnom ovakve popravke veš mašina izvode tako što skinu kućište turbine i uklone delove koji su izazvali zastoj rotora. Obavezno se iskontrolišu krilca od turbine, jer može doći do njihovog loma i onda oni neće imati funkciju, pa će biti potrebna zamena turbine. Zaglavljivanje rotora ili ulazak vode u električni deo može izazvati pregorevanje na motoriću i zato je preporučljivo redovno čišćenje filtera kako ne bi došlo izazivanja većih kvarova.

POPRAVKA GREJAČA VEŠ MAŠINE

Sledeći u nizu učestalih popravki veš mašina je kvar na grejaču. Do kvara na grejaču veš mašine najčešće dolazi zbog taloženja kamenca, lošeg kvaliteta deterdženta koji se ne dovoljno rastvori u vodi, ili ako nije bilo dovoljno vode u bubnju veš mašine, kao i zbog kratkog spoja. Ako vam se dogodi da veš mašina prestane da greje vodu, jedan od mogućih uzroka je kvar na grejaču veš mašine. Pojedini uređaji, zavisno od modela do modela će prijaviti ovu vrstu kvara treperenjem određenih lampica određeni broj puta. Dešava se često da su nagorele ili oksidirale stopice koje su prikačene na sam grejač, pa ne mogu da napoje grejač električnom energijom, takođe mogući problem može biti i blokada releja, pregorevanje termostata, problem sa hidrostatom itd. Zato i kada veš mašina blinkanjem lampica koje označava kvar na grejaču, pre nego što se upustite u zamenu grejača na veš mašini , prvo treba dijagnostikovati kvar, kako ne bi bespotrebno kupovali delove unapred.

Ukoliko vam je potreban servis TA peći slobodno nas pozovite

pranje vesa u masini

Ukoliko vam zatreba zamena ležaja na veš mašini kontaktirajte Extem servis

ZAMENA REMENA NA VEŠ MAŠINI

Još jedna u vrhu češćih popravki veš mašina je zamena remena na veš mašini. Ovu vrstu kvara može da izazove loše stanje ležaja i semeringa ili amortizera, kao i njegova dotrajalost usled korišćenja dolazi do istezanja kaiša, pa se dešava proklizavanje da motor okreće, a bubanj stoji u mestu, ili se veoma slabo okreće, jer kaiš ne prenosi silu, ima i situacija kada je bubanj prazan da se okreće, ali kad se napuni nema dovoljno prenosa snage da se okrene. Zamena kaiša na veš mašini je verovatno potrebna ako čujete veliku buku u toku rada, mada za bučan rad može postojati i još neki drugi problem , ali je ovo najčešći. Nemojte oklevati da pozovete servis bele tehnike, ako imate ovaj problem, jer se rešava veoma lako i brzo.

ZAMENA BIMETALNE BRAVICE NA VEŠ MAŠINI

U ne retke popravke veš mašina spada kvar bimetalne brave. Do kvara na bimetalnoj bravici dolazi iz različitih razloga, a najčešće su to vlažnost ili kondenzacija koja se stvara i nasilno otvaranje vrata veš mašine. Otvaranje vrata je moguće tek nakon nekih pet minuta po završetku pranja, jer je i mogućnost otvaranje vrata deo programa koji veš mašina određuje i tu mogućnost pruža deblokiranjem par minuta posle pranja kada smo u mogućnosti da na bezazlen način otvorimo vrata. Kroz bimetalnu bravu veš mašine prolazi faza i kada nasilnim otvaranjem dođe do prekida znajte da u takvim situacijama dolazi do kvara na bimetalnoj bravi i biće vam neophodna njena zamena.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon