⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

VEŠ MAŠINA SKAČE I LUPA

ZAŠTO MAŠINA ZA VEŠ LUPA I SKAČE


Veoma često servisi veš mašina primaju pozive zbog prijave da veš mašina skače i lupa. Malo deluje čudnovato da naš kućni aparat može da skače ili „šeta“ po prostoriji u kojoj se vrši pranje, pogotovo za nekog ko se prvi put susreće sa ovom situacijom može da deluje jako uznemirujuće. Kada se desi da veš mašina skače i lupa,usled velikih vibracija ona stvara i buku koja može biti iritantna za nas i pogotovo ako živimo u stanu za naše komšije koji se nalaze sprat ispod, a naročito ako mašinu za pranje uključujemo u noćnim satima. Pored toga što se stvara buka kad veš mašina skače i lupa, pranje rublja neće biti kvalitetno zbog nekontrolisanog kretanja usled vibracija.

Može se dogoditi da veš mašina skače i lupa zbog lošeg dizajniranja uređaja za pranje, što je retkost. Kako kažu majstori Extem servisa veš mašina Beograd najčešće su razlozi zašto veš mašina skače i lupa sledeći:

- Neravnomerna težina odeće u bubnju

- Transportni zavrtnji nisu skinuti

- Nivelisanje veš mašine

- Dotrajali amortizeri veš mašine

- Dotrajalost ležajeva veš mašine

- Remen motora

Vibriranje veš mašine je normalna stvar, do toga dolazi usled velikih centrifugalnih sila. Centrifuga služi kako bi se otklonio višak vode iz rublja, pa tako uređaji za pranje koji imaju mogućnost podešavanja brzine centrifuge, stvaraju malo veću vibraciju pri većim brzinama okretanja. Ali ako vam se dogodi da veš mašina skače i lupa, znači da je problem u nečemu drugom i u tom slučaju možete se obratiti Extem servisu bele tehnike Beograd, kako bi majstori dijagnostikovali i otklonili kvar.

Extem Beograd, vrši i servis sudo mašina, slobodno nas pozovite!

ves masina skace i lupa

Potreban vam je Servis veš mašina Ariston Hotpoint, kontaktirajte nas!

NEDOVOLJNO ODEĆE ILI NERAVNOMERNA TEŽINA U BUBNJU

Ako je težina garderobe u bubnju mala (npr. par odevnih predmeta) ili velika (npr. nekoliko ćebadi) može dovesti do neravnomernog balansiranja bubnja što će izazvati da veš mašina skače i lupa, zato je potrebno veš ravnomerno rasporediti, po potrebi dodati ili izvaditi kako bi garderoba u bubnju bila u granicama dozvoljene težine. Ako čujete zvuke udaranja u bubnju, verovatno je veš neravnomerno raspoređen. Predmeti veće težine mogu dovesti do neravnoteže. Preporuka servisa veš mašina je da zapunjenost bubnja ne prelazi 90% od maksimalnog propisa proizvođača.

Može se desiti da veš mašina skače i lupa čak i ako je zapunjenost bubnja u granicama normale. Takva situacija se dešava, jer raznovrsni materijali upijaju vodu na sebi svojstven način što utiče na njihovu težinu. I ako se u bubnju nalaze predmeti neravnomerne težine može doći do disbalansa i pojačanih vibracija. Kako bi izbegli neravnomerno punjenje bubnja i skakanje i lupanje veš mašine garderobu treba razvrstati i zajedno na pranje ubacivati stvari slične veličine i istog materijala. Na primer nije poželjno zajedno na pranje stavljati debelu ćebad i tanku posteljinu.

TRANSPORTNI ZAVRTNJI NISU SKINUTI

Kada kupujete novi uređaj za pranje, da bi se obezbedio u transportu pakuje se u zaštitni stiropor i postavljaju se transportni zavrtnji koji fiksiraju bubanj u određenom položaju kako ne bi došlo do njegovog oštećenja. Za postavljanje nove veš mašine najbolje da pozovete servis veš mašina kako bi stručni majstori obavili nivelisanje i priključak na vodovodnu i kanalizacionu cev. Zavrtnji koji drže bubanj mogu biti jedan od razloga zašto veš mašina lupa i skače ukoliko se ne uklone.

Transportni zavrtnji se nalaze na poleđini mašine za pranje, koje majstor za veš mašine treba ukloniti i umesto njih postaviti kapice koje se isporučuju sa pratećom opremom aparata. Zavrtnje ili vijke za transport treba sačuvati za slučaj selidbe ili drugih razloga transportovanja veš mašine kako bi se bubanj ponovo obezbedio na adekvatan način. Broj vijaka zavisi od modela do modela, a za njihovo skidanje je uglavnom potreban ključ 13.

Kvalitetno i povoljno radimo servis veš mašina Indesit

zasto masina za pranje skace i lupa

Potreban vam je hitno servis veš mašina Samsung, u najkraćem roku stižemo do vas!

VEŠ MAŠINA SKAČE I LUPA, JER NIJE NIVELISANA

Da se ne bi dogodilo da veš mašina lupa i skače potrebno je da stoji na svojim nožicama ravno i dobro izbalansirana. Najbolje rezultate ćemo postići, ako uređaj za pranje postavimo na čvrsu podlogu. Nije poželjno podmetanje predmeta ispod nogica. Nije poželjno postavljati veš mašinu na tepihe, jer može vrlo lako doći do pomeranja prilikom centrifuge. Na drvenim podovima takođe može doći do malo jačih vibracija. Idealan balans ćemo postići podešavanjem regulacionih nožica i uz pomoć libele kontrolisati da li uređaj stoji u vodoravnoj poziciji.

Postoje namenske antivibracione podloge za nožice, koje onemogućavaju klizanje i čuvaju pod od grebanja, naročito ako je od mekanog materijala. Antivibracione podloge smanjuju prenošenje vibriranja i samim tim umanjuju stepen buke. Potrebno je voditi računa i o minimalnom dozvoljenom slobodnom prostoru sa strana, pozadi, gore i napred. Preporučljivi razmaci sa strana i gore su 25mm, pozadi 50mm i napred 550mm.

Ukoliko niste dovoljno stručni da sami izvedete nivelisanje veš mašine najbolje je da pozovete Extem servis veš mašina kako bi majstori na stručan način obavili ovaj posao, a vi bili sigurni da je sve izvedeno na pravilan i bezbedan način.

VEŠ MAŠINA SKAČE I LUPA, ZBOG DOTRAJALOSTI AMORTIZERA

Ako su ispoštovani svi parametri za upotrebu uređaja za pranje u zavisnosti i koliko se često pere veš, amortizeri mogu trajati i 10 godina. Međutim prepunjavanjem bubnja preko dozvoljene težine dolazi do preopterećenja amortizera čime se smanjuje njihov vek trajanja i potrebe za zamenu amortizera na veš mašini. Njihova svrha je da apsorbuju vibracije prilikom centrifugiranja kada se stvaraju i najveće sile zbog velike brzine obrtaja.

Ukoliko vam se dogodi da veš mašina primi vodu i stane pozovite Extem majstore!

zbog cega masina lupa i skace

Ako vam je potreban servis električnih šporeta kontaktirajte Extem Beograd

Preporuka Extem servisa bele tehnike je da za uređaje na kojima se može podesiti brzina obrtaja ne koristimo često maksimalne brzine centrifuge kako bi sačuvali elemente na koje utiče ta sila. Kvar amortizera se manifestuje tako što ćemo primetiti da veš mašina skače i lupa prilikom rada. Njihova zamena nije skupa, zavisno od modela do modela uređaja za pranje. Preporučljivo je da se menjaju u paru kako bi rad bio optimalan i imao ujednačen otpor. Takođe treba prilikom njihove zamene da se proveri i stanje opruga, jer usled velike sile opterećenja može doći i do njihovog oštećenja.

VEŠ MAŠINA LUPA, ZBOG DOTRAJALOSTI LEŽAJA

Ubacivanje veće količine rublja od dozvoljene može da ošteti i ležaje, što će zahtevati zamenu ležaja veš mašine koja je jedna od zahtevnijih popravki veš mašina s obzirom da se mora rasturati ceo uređaj za pranje kako bi se došlo do ležaja. Ako primetite da veš mašina lupa i skače, krči ili slabije okreće bubanj u toku rada, ti simptomi mogu upućivati na dotrajalost ležaja, pa bi bilo najbolje da pozovete servis kako bi majstor za veš mašine dijagnostikovao kvar na uređaju. Kao što smo rekli da bi se izvršila zamena ležaja na veš mašini mora se rasklopiti ceo uređaj što zahteva i dosta vremena, pa je samim tim i ova vrsta popravke veš mašine skuplja, zato nemojte preterivati sa količinom rublja koju ubacujete u bubanj, već poštujte propise koje je odredio proizvođač mašine koju posedujete.

Ukoliko odlažete zamenu ležaja može doći do većih kvarova koji na kraju mogu biti izuzetno skupi i neisplativi, zato je naš najiskreniji savet da čim primetite da veš mašina lupa i skače pozovete Extem servis bele tehnike Beograd, jer mi vršimo popravku svih brendova uređaja za pranje dostupnih na našem tržištu.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon