⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

SERVIS ELEKTRIČNIH ŠPORETA

Extem servis električnih šporeta Beograd


Extem servis bele tehnike obavlja uslužno servis električnih šporeta sa ravnom pločom, klasičnim ringlama, ugradnih rerni svih tipova i generacija, naši kućni majstori sa velikom reputacijom i bogatim znanjem u oblasti servisiranja šporeta su vama na raspolaganju svakodnevno, pozovite nas bilo koji problem da imate, a mi ćemo se potruditi da otklonimo kvar u najkraćem mogućem roku .

Električni šporeti se koriste svakodnevno u domaćinstvu i veoma nam je bitno da oni funkcionišu besprekorno, kako ne bi imali poteškoće u pripremanju hrane. Oni su dugovečni uređaji tako da nije redak slučaj servis električnih šporeta starih preko 20 godina koji uz zamenu određenih delova, ako se mogu naći na našem tržištu mogu stati rame uz rame sa novim generacijama.

Ukoliko vam je potreban servis veš mašina, pozovite Extem

majstor za sporete

Slobodno nas kontaktirajte za servis sudo mašina

POPRAVKA ELEKTRIČNIH ŠPORETA

Izdvajamo najčešće servise električnih šporeta:

  • Zamena klasičnih ringli i na ravnim pločama
  • Zamena grejača rerni električnih šporeta
  • Popravka instalacija električnih šporeta
  • Popravka prekidača električnih šporeta
  • Popravka ventilatora električnih šporeta
  • Servis ugradnih rerni
  • Servis indukcionih ploča

Popravka ringli električnih šporeta

Ako primetite da ringla slabije greje, da pucketa, da se deformisala ili ne radi pozovite Extem servis bele tehnike Beograd. Servis ringli na električnim šporetima se obavlja nakon prethodno izvršene dijagnostike. Proverava se da li ima oksidacije, da li je polomljena ili nagorela ringla, vrši se provera provodnosti struje i nakon ispitivanja se vrši popravka ako je moguća ili zamena. Klasični električni šporeti imaju po dve veće i manje ringle standardnih dimenzija od 145 mm, 180 mm i 220 milimetara. U kombinovane šporete se obično ugrađuju po dve električne i dve na gas ili tri na gas i jedna električna. Ravne ploče se izrađuju od kero keramike i kera sut ploča, postoje modeli sa infracrvenim grejačima koji imaju spiralu i prilikom paljenja spirala se usija do temperature koju ste zadali na prekidaču.

Servis rerni električnih šporeta

Ako rerna slabije greje, oslabili grejači ili su van funkcije, ne peče dovoljno dobro sa gornje strane ili potpuno ne radi, vreme je da pozovete kućnog majstora za servis električnih šporeta. Popravka konvencionalnih ili multifunkcionalnih rerni zahteva dijagnostiku, treba utvrditi da li su ispravni donji, gornji ili kružni grejači, proveriti ispravnost ventilatora koji reguliše pravilno cirkulisanje toplote. Multifunkcionalne rerne ravnomerno podešavaju toplotu, imaju mogućnost da postepeno peku ili brže zagrevaju i sa takvim funkcijama koje poseduju utiču na manji utrošak struje.

Extem vrši servis mašina za sušenje veša

popravka sporeta

Ukoliko vam je potreban servis bojlera pozovite nas

Kvar na instalacijama

Ako vam se dešava iskakanje osigurača moguće je da je došlo do kratkog spoja i da je potreban servis električnog šporeta i otklanjanje kvara na instalacijama. Velika verovatnoća je da je došlo do topljenja žica i potrebna je njihova zamena adekvatnim žicama koje su toplotno izolovane. Osigurač može iskočiti i ako je uključeno vise ringli istovremeno što se često dešava ako je kabl električnog šporeta vezan na monofaznu utičnicu. Povezivanjem na trofaznu će se rasteretiti šporet i omogućiti nesmetan rad sa više uključenih elemenata. Ovakve vrste ispravki je najbolje prepustiti stručnom licu, zato se obratite Extem servisu bele tehnike Beograd koji je uvek spreman da odgovori u najkraćem roku.

Popravka prekidača

Ako upalite ringlu, a ona se ne zagreje, ne mora značiti da je crkla ringla već da vam je potrebna popravka prekidača na električnom šporetu. Kvar na prekidaču može biti u kontaktu instalacija, žice mogu nagoreti ili jednostavno dotrajati kada više nisu za upotrebu i to zahteva menjanje starih žica novim i kvalitetnim. Usled različitih uticaja žice mogu izgubiti svoju izolaciju što može biti veoma opasno i u određenim uslovima mogi izazvati i požar. Prilikom servisa električnih šporeta bilo koje vrste, poželjno je iskontrolisati i instalacionu mrežu kako bi bezbednost bila na visokom nivou.

Servis ventilatora električnih šporeta

Ako ste primetili da vam hrana nije dovoljno dobro ispečena, velika verovatnoća je da vam je potrebna popravka ventilatora električnog šporeta. Ventilator pospešuje cirkulaciju toplog vazduha u rerni i takvim načinom kruženja omogućava da vaša hrana bude ravnomerno ispečena.

Servis indukcionih ploča

Indukcione ploče su poznate po brzini zagrevanja , spadaju u kategoriju najekonomičnijih uređaja ove namene, jer se greje samo deo ploče gde se nalazi sud, dok je drugi deo hladan i ne troši toplotnu energiju, čak može I da se dodirne rukom. Indukcijski električni šporeti koriste magnetno polje I na njima možete koristiti samo posuđe sa magnetičnim dnom, onog trenutka kada sklonite posudu on se automatski gasi, tako da ako ste se pazarili električni šporet sa indukcijskom pločom moraćete nabaviti i adekvatne posude za kuvanje hrane. Kupovina novog posuđa će vas koštati, ali sa druge strane ćete uštedeti dosta novca, jer će računi za struju biti manji korišćenjem ove vrste šporeta.

Potreban vam je majstor za servis TA peći, pozovite Extem

servis sporeta

Ako vam je potrebna popravka veš mašina pozovite Extem Beograd

ODRŽAVANJE ELEKTRIČNIH ŠPORETA

Staklokeramičke površine

Električni šporeti sa staklokeramičkim pločama koji poslednjih godina postaju standard imaju određene prednosti za razliku od pređašnjih generacija električnih šporeta sa klasičnim ringlama, ali su zahtevniji za održavanje, osetljiviji i treba voditi računa da se određenim posudama ne ošteti ploča. Staklokeramičke ploče treba obrisati posle svakog korišćenja kada se ohlade, da prilikom sledećeg korišćenja nečistoće ne bi zagorele na vreloj ringli ploče. Čišćenje se vrši namenskim sredstvima koja deluju tako što prave zaštitni sloj na ploči. Nemojte koristiti čelične žice, grube sunđere niti abrazivne praškaste deterdžente jer ćete oštetiti ploču električnog šporeta.

Preporuka servisa električnih šporeta je da fleke koje ostanu od vode možete ukloniti razblaženim sirćetom, dok sredstva za odstranjivanje kamenca nisu preporučljiva. Ukoliko nečistoće ne možete ukloniti krpom, upotrebite specijalne strugalice za ovu namenu samo budite pažljivi i vodite računa da je držite pod uglom od 45 do 60 stepeni.

Čišćenje rerne

Čišćenje rerni kod električnih šporeta je potrebno redovno posle svakog korišćenja, kako se nečistoće ne bi zapekle i onda bi posle trebalo mnogo vise vremena i truda da se odstrane. Masnoća se lako skida dok je rerna topla sa sapunicom. Dok se za tvrdokornije nečistoće preporučuju specijalna sredstva za čišćenje rerni električnih šporeta, koja možete kupiti u bilo kojoj bolje snabdevenoj prodavnici. Obavezno je posle odmašćivanja sa specijalim sredstvima dobro ispiranje. Rerne su premazane specijalnim emajlom koji olakšava održavanje higijene.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon