⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

VEŠ MAŠINA NE PRIMA OMEKŠIVAČ

MAŠINA ZA VEŠ NE UZIMA OMEKŠIVAČ


Svi mi volimo da obučemo čistu i mirišljavu garderobu nakon pranja, za njenu čistotu je zaslužan deterdžent, dok je za miris i mekoću odgovoran omekčivač. Ukoliko primetite da vaša garderoba nije mekana i ne miriše kao ranije, vrlo moguće je da veš mašina ne prima omekšivač što kako kažu Extem majstori za servis veš mašina Beograd, dogaća se često u životnom veku uređaja za pranje.

Kad otvorite fioku za doziranje deterdženta i omekšivača naićićete, a da i neznate na veoma zanimljiv hidrodinamički mehanizam posebno u pregradi gde stoji sredstvo za omekšavanje. U toj pregradi se nalazi poklopac, koji kad skinete primetićete da u pregradi stoji vertikalna cevčica kroz čiji vrh tečnost otiče kad se napuni do vrha pregrada, tako da tečnost u pregradi ostane do nivoa visine cevčice. Ali kad vratite poklopac sva tečnost u normalnim uslovima rada bi trebalo da se isprazni potpuno iz pregrade, a taj mehanizam se zove Pitagorijski sifon ili Pitagorina čaša i ako tu nešto ne štima može biti jedan od razloga zašto veš mašina ne prima omekšivač.

Kako kažu majstori za servis veš mašina kada uređaj za pranje želi da uzme sredstvo za omekšavanje iz pregrade u koju smo ga sipali, uređaj će preko brizgaljki napuniti pregradu vodom i povući tečnost. Ali ako nakon pranja u toj pregradi primetite ostatak tečnosti koju ste sipali, onda veš mašina ne uzima omekšivač i tada vaša garderoba neće mirisati mirisom na koji ste navikli i neće imati mekoću kao prilikom normalnog rada. U nekim situacijama ovaj problem zahteva popravku veš mašine, dok je u određenim potrebno očistiti pregradu ili brizgaljke od kamenca ili drugih nečistoća koje su se nataložile.

Potreban vam je servis mašina za sušenje veša, pozovite Extem Beograd!

ves-masina-ne-prima-omeksivac

Mi, povoljno vršimo servis veš mašina u Borči i drugim krajevima Beograda

ZAŠTO VEŠ MAŠINA NE PRIMA OMEKŠIVAČ

Kao što smo već rekli, zašto veš mašina ne povlači omekšivač može biti više razloga, a naši iskusni majstori za uređaje za pranje pregledom i dijagnostikom mogu lako locirati problem i otkloniti kvar ukoliko postoji. Ukoliko i vi imate ovaj problem, najbolje je da se što pre pozovete naš Extem servis veš mašina Beograd kako bi majstori izašli na teren i rešili problem.

Neki od najčešćih razloga zašto veš mašina ne prima omekšivač su sledeći:

Pogrešno doziranje - Preporuka servisa bele tehnike je da prvo proverite da li pravilno dozirate omekšivač, jer to može biti uzrok što veš mašina ne uzima omekšivač. Previše sredstva može izazvati probleme, uključujući i to da se ne apsorbuje potpuno. Pratite uputstva na etiketi proizvođača, bilo da je u pitanju Lenor, Duel ili neki treći, svi oni imaju svoje preporuke koje trebamo slediti ili u korisničkom priručniku vašeg uređaja za pranje, gde je napisana obavezna količina tečnosti koju možete sipati u pregradu za doziranje.

Zapušeni dozator - Još jedan od razloga, zašto veš mašina ne prima omekšivač može biti zapušen dozator, koji može biti začepljen, najčešće od kamenca ili nekih drugih nečistoća koje su tu dospele. Savet servisa veš mašina je da ga očistite ili operite pod mlazom tople vode kako biste uklonili eventualne naslage deterdženta ili omekšivača, a preporučljivo je upotrebiti neko hemijsko sredstvo za uklanjanje kamenca ili sirće i sodu bikarbonu koji će eleminisati kamenac.

Oštećen dozator - Proverite da li su svi delovi dozatora u dobrom stanju i da nema pukotina ili oštećenja, jer se može dogoditi da veš mašina ne uzima omekšivač, ukoliko je dozator oštećen ili polomljen. U toj situaciji ćete morati da kupite novi dozator.

Problem sa ubrizgavanjem - Ako vaša veš mašina ima sistem za automatsko ubrizgavanje omekšivača, može doći do problema sa samim sistemom i to može biti uzrok što veš mašina ne prima omekšivač. Ovo bi trebao pregledati majstor za veš mašine kako bi uradio preiciznu procenu.

Hitno vam je potreban servis veš mašina na Novom Beogradu, pozovite Extem!

zasto-masina-za-pranje-ne-prima-omeksivac

Extem vrši servis veš mašina u Žarkovu po veoma povoljnim uslovima.

Tvrda voda - Tvrda voda može smanjiti efikasnost omekšivača. Ako živite u području sa tvrdom vodom, možda će vam trebati veća količina ovog sredstva ili sistem za omekšavanje vode.

Neispravna dozirna pumpa - Ako vaš uređaj za pranje koristi dozirnu pumpu za omekšivač, može se dogoditi da pumpa bude neispravna, što može prouzrokovati da veš mašina ne uzima omekšivač. U tom slučaju, trebate pozvati naš Extem servis veš mašina Beograd kako bi je zamenili.

Problem sa uređajem za pranje - U nekim slučajevima kada veš mašina ne uzima omekšivač, problem može biti u samom uređaju za pranje, kao što su problemi sa ventilima ili senzorima koji regulišu unos sredstva za omekšavanje. U tom slučaju, moraćete da pozovete majstora za popravke veš mašina da pregleda uređaj.

Ako nakon provere svih ovih faktora problem i dalje postoji, svakako se trebate obratiti našem servisu bele tehnike kako bi uradili preciznu dijagnostiku i ustanovili i otklonili kvar. Možete nas kotaktirati i za bilo koji drugi problem sa uređajem za pranje ili ako primetite sledeće nepravilnosti u radu:

KAKO OPRATI STVARI, AKO VEŠ MAŠINA NE UZIMA OMEKŠIVAČ

Iako sredstvo za omekšavanje rublja može poboljšati mekoću tkanina i dodati prijatan miris, možete lako prati stvari bez njega, ukoliko veš mašina ne prima omekšivač ili jednostavno ne želite da ga koristite. Evo nekoliko saveta majstora za veš mašine kako to uraditi:

Pravilno doziranje deterdženta - Pravilno dozirajte prašak za rublje prema uputstvima na ambalaži. Previše deterdženta može ostaviti ostatak na tkaninama i učiniti ih tvrdim i krutim.

Upotreba prirodnih omekšivača - Ako želite dodati prirodno sredstvo za omekšavanje, možete koristiti belo sirće. Ono će u određenoj meri nadomestiti nedostatak ukoliko veš mašina ne prima omekšivač. Sve što treba da uradite je da dodate 1/4 do 1/2 šolje belog sirćeta u predviđeni odjeljak uređaja za pranje. Sirće će pomoći u omekšavanju tkanina i uklanjanju neprijatnih mirisa. Miris sirćeta će se ispariti tokom pranja i neće se osetiti na vašoj garderobi.

Potreban vam je servis veš mašina u Zemunu? u najkraćem roku dolazimo!

masina-za-ves-ne-uzima-omeksivac

Servis Miele veš mašina , po najpovoljnijim cenama, kontaktirajte Extem Beograd!

Ispiranje rublja dodatnim ciklusom - Ako primetite da su vam tkanine nakon pranja još uvek tvrde, jer veš mašina ne uzima omekšivač, možete koristiti dodatni ciklus ispiranja kako biste uklonili više deterdženta s tkanina. Ovo može pomoći u smanjenju krutosti.

Upotreba loptica za sušenje veša - Ako koristite mašinu za sušenje, možete koristiti loptice za sušenje veša od vune ili gume. Ove loptice pomažu da se tkanine omekšaju tokom procesa sušenja što će svakako nadomestiti nedostatak, ukoliko veš mašina ne prima omekšivač.

Prirodno sušenje - Sušenje veša na vazduhu ili na blagom suncu može takođe pomoći u omekšavanju tkanina. Voda će se ispariti, a tkanine će postati mekše, tako da ne morate previše brinuti za mekoću vaših stvari ukoliko veš mašina ne prima omekšivač.

Korišćenje tkanina koje se prirodno omekšavaju - Neke tkanine, poput pamuka i lana, postaju mekše sa svakim pranjem. Vremenom će postati udobnije i mekše bez potrebe za omekšivačem.

Pranje sa sličnim materijalima - Grupisanje sličnih materijala zajedno tokom pranja može pomoći u smanjenju habanja i krutosti.

Redovno održavanje uređaja za pranje - Periodično čišćenje i održavanje veš mašine, uključujući i uklanjanje naslaga sapunice, može poboljšati performanse pranja.

Korišćenje ovih saveta može vam pomoći da operete stvari bez omekšivača i da i dalje postignete pozitivne efekte i imate mekane i čiste tkanine.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon