⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

SERVIS TA PEĆI BEOGRAD

Extem servis TA peći Beograd


Pripremite se za zimsku sezonu na vreme. Redovan servis TA peći poželjno je izvršiti pre početka grejne sezone, kako vas zima ne bi iznenadila. Kućni majstori Extem servisa bele tehnike iskontrolisaće vaše TA peći i po potrebi zameniti ili remontovati određene delove ako za tim ima potrebe kako vam se ne bi dogodio kvar u toku hladnih zimskih dana.

Popravka TA peći nije skupa i veoma je isplativa, jer su poznate kao veoma ekonomični uređaji. Zbog njihove sposobnosti da apsorbuju toplotnu energiju uključivanjem u vreme niže tarife tokom noćnih sati i tu toplotnu energiju upotrbljavaju u toku dnevnih sati, uključivanjem termostata na izduvavanje ili statičkim širenjem akumulirane toplote. Sposobnost akumuliranja toplotne enegije TA peći imaju jer se u njihovom kućištu nalaze cigle koje upijaju toplotu, dok je kućište sa unutrašnje strane obloženo uglavnom specijalnom kamenom mineralnom vunom koja trpi visoke temperature.

Kontaktirajte Extem, ako vam je potreban servis veš mašine

servis ta peci

Potreban vam je servis sudo mašina, slobodno nas pozovite

Kako ne biste razmišljali o terminu aktiviranja funkcije punjenja u toku jeftine struje ili prosto niste budni u to vreme, kao i o eventualnom gašenju u jutarnjim časovima, pronađeno je rešenje ugradnjom tajmera koji će u tačno zadatom terminu paliti i gasiti TA peć. Tako napunjenu vama preostaje samo da podesite željenu temperaturu u sobi uz pomoć sobnog termostata koji će paliti ventilator kada je potrebno da dogreje prostoriju. Ukoliko želite da ugradite tajmer pozovite naš servis TA peći i naši majstori će u najkraćem roku izaći na teren kako bi vam ugradili ovaj uređaj čija ugradnja nije mnogo skupa. Veoma čist i praktičan način grejanja, sa malo zauzimanja prostora, bez posebnih instalacija cevi, nema nuspojava poput dima ili otpada od sagorevanja, kao i skladištenja derivata za grejanje.

POPRAVKA TA PEĆI

Extem servis bele tehnike Beograd vrši popravku TA peći svih brendova. Pored servisa TA peći i otklanjanja kvarova radimo i zamenu kamene vune. Vuna koja nakon dugogodišnjeg stajanja počinje da se raspada unutar kućišta I prilikom funkcije izduvavanja sitne čestice dolaze do naših respiratornih organa, što i nije bezbedno po zdravlje ljudi. Takođe, vršimo usluge farbanja kompresorom sa specijalnim farbama koje trpe visoke temperature, nakon čega će vaša TA peć izgledati kao da je tek izašla iz fabričkog pogona.

Postoje razni modeli, zavisno od proizvođača, različitih su dimenzija i snage, na našem tržištu najzastupljenije su AEG i Magnohrom, najčešće se susrećemo sa sledećim tipovima:

 • 2,5 kW 65*65*32/24 cm
 • 3,5 kW 86*65*32/24 cm
 • 4,5 kW 107*65*32/24 cm
 • 5 kW 129*65*32/24 cm
 • 6 kW 129*65*36/24 cm

U zimskim danima servis TA peći naši Extem majstori bele tehnike Beograd stavljaju kao prioritet. Nakon dijagnostikovanja kvara obezbeđujemo rezervne delove i servis TA peći vršimo na licu mesta. Kao najčešće kvarove izdvajamo:

 • Zamena i servis grejača na TA peći
 • Zamena i servis termostata na TA peći
 • Zamena i servis ventilatora na TA peći
 • Zamena kamene vune na TA peći
 • Zamena šamotnih cigli na TA peći
 • Zamena i servis instalacija na TA peći
 • Čišćenje vazdušnih kanala

Potreban vam je servis mašina za sušenje veša, odmah nas pozovite

popravka grejaca ta peci

Ukoliko vam zatreba servis bojlera pozovite nas

Zamena grejača na TA peći

Ako uočite da TA peć nije dovoljno topla, a podesili ste termostat, verovatno će vam biti potrbena pomoć majstora za zamenu grejača koji nije više u funkciji, u tom slučaju pozovite servis TA peći. Veoma je čest slučaj da grejač otkaže, sreća u nesreći je da su druga dva verovatno u funkciji, ali ne mogu da postignu maksimum bez jednog koji je u kvaru i biće pod većim opterećenjem, zato vam je neophodna zamena. Bilo da su spiralnog ili cevnog oblika, imaju dve vrste postavke u zavisnosti od modela. Servis grejača TA peći prepustite našim Extem kućnim majstorima koji su stručni i brzi u otklanjanju kvarova.

Zamena termostata TA peći

Ta peći poseduju uglavnom tri vrste termostata

 1. Radni termostat
 2. Sigurnosni termostat
 3. Sobni termostat

Preko radnog termostata koji se nalazi na TA peći se podešava punjenje.

Sigurnosni termostat se nalazi u kućištu i služi da onemogući pregrevanje ako dođe do nepredviđenog kvara.

Sobni termostat služi za podešavanje željene temperature u prostoriji tj. aktiviranje ventilatora u slučaju pada temperature. Ako vam se dogodi da se peć nije dovoljno dobro zagrejala postoji mogućnost da vam je potreban servis radnog termostata TA peći. Kvar sobnog termostata možete uočiti i prilikom okretanja pokazivača temperature odnosno pokazivača akumuliranosti kod radnog i ako se ne čuje da škljocne to je znak da vam je potreban servis termostata TA peći.

Zamena ventilatora na TA peći

Ako želite da u vašoj prostoriji bude konstantno određena temperatura to ćete postići podešavanjem željene temperature na termostatu. Kada temperatura padne ispod određenog podeoka pali se ventilator. Ako vam se dogodi da prilikom okretanja dugmeta sobnog termostata na višu temperaturu, čujete termostat da škljocne, ali se ne pali funkcija izduvavanja, velika je verovatnoća da vam je potreban servis ventilatora TA peći. Najčešći uzorci kvara ventilatora su prašina koja onemogućava rotiranje turbine, u nekim situacijama čišćenje i podmazivanje biksne može rešiti problem, osim ako je previse istrošena i potrebna je njena zamena. Drugi problem može biti u motoru i njegovim ležajevima, ako nije moguća popravka motora ventilatora njega je lako zameniti novim koji će vam obezbediti kućni majstori Extem servisa bele tehnike.

Extem vrši i servis električnih šporeta, slobodno nas kontaktirajte

popravka ta peci

Ako vam je potrebna popravka veš mašina, pozovite Extem servis bele tehnike Beograd

Zamena kamene vune na TA peći

Kao što smo već ranije napomenuli da vremenom vuna postaje porozna što može loše uticati na naše zdravlje. Prilikom izduvavanja ventilatora udišemo čestice raspadnutih delova vune putem disajnih organa. Do raspadanja vune može doći i pregrevanjem, ako je u kvaru regulacioni termostat ili su prilikom servisa TA peći postavljeni jači grejači od predviđenih ili neadekvatan termostat. Preporuka majstora Extem servisa bele tehnike je da se vuna kupuje iz jednog komada, ako je moguće na domaćem tržištu pronaći HTB700. Nakon slaganja vune i cigli, a potom i akumuliranja, prvih par dana isparuju vezivna sredstva koja se nalaze u vuni što dovodi do neprijatnih mirisa prvih nekoliko dana.

Zamena kabla na TA peći

Usled zagrevanja dolazi do oštećenja ili propadanja kabla u najviše slučaja njegove izolacije. Modeli koji imaju vise od 3,5 kW se vezuju na trofaznu instalaciju.Ovakve vrste servisa TA peći treba izvoditi isključivo stručno lice. Nestručnim povezivanjem trofaznog kabla i prespajanjem faze na nulu može doći do ulaska napona od 380v, a ne predviđenih 220všto može dovesti do velikih kvarova i skupih popravki TA peći. Da ne bi došli u ovakve situacije pozovite majstore Extem servisa bele tehnike, koji će svojim iskustvom i znanjem na najkvalitetniji način izvršiti sve vidove servisa TA peći.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon