⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛00-24

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

SERVIS SUDOMAŠINA

Extem servis sudomašina Beograd


Redovan servis sudomašina I njihovo održavanje sprečava veće kvarove na ovim uređajima. Extem servis bele tehnike vrši servis sudomašina svih brendova.U savremenom svetu moderna tehnologija nam je od velikog značaja jer u mnogome olakšava život, poput sudomašina koje nam omogućavaju pranje sudova pritiskom dugmeta, bez izlaganja naših ruku agresivnim hemijskim sredstvima koja štete koži, a samim time I štedimo vreme koje je veoma dragoceno kao I naše zdravlje.

Ako primetite nepravilan rad sudomašine da ne prima ili izbacuje vodu, ako čujete brujanje ili pištanje, ako posuđe nije lepo osušeno ili oprano, ako se tableta nije rastopila ili bilo koji drugi simptim pozovite Extem servis bele tehnike Beograd, naši serviseri će u što kraćem roku izaći na teren.

Slobodno nas kontaktirajte, ako vam je potreban servis veš mašine

popravka sudomasina

Ukoliko vam je potreban servis sudomašina pozovite nas

POPRAVKA SUDOMAŠINA

Mi vršimo popravku svih najpoznatijih brendova, kao najčešći servis sudomašina izdvajamo:

  • Zamena grejača sudomašina
  • Popravka instalacija sudomašina
  • Servis programatora sudomašina
  • Servis motora, filtera I ostalo

Držite se uputstava za upotrebu kako ne bi imali česte potrebe za servisom sudomašina, jer nepravilno korišćenje može dovesti do kvarova i zahtevati popravku sudomašine.

PREDPRANJE SUDOMAŠINA

Racionalnim istovremeno I efkasnim korišćenjem sudomašine možete uštedeti I električnu energiju:

  • tako što ćete sa posuđa očistiti hranu
  • uređaj uključiti kada bude pun
  • staviti onoliko deterdženta koliko je predviđeno.

Podesite sistem za omekšavanje vode I vaše posuđe će blistati, korišćenjem soli ćete postići fantastične rezultate. Za te svrhe se upotrebljava određena so, obično je u granulama Ili praškasta. Kuhinjska so se ne upotrebljava za ovu svrhu. Pripazite da vam se ne prospe so dok je sipate, jer može izgrebati posuđe. Za dodatne informacije možete kontaktirati naš servis sudomašina.

Deterdžent za sudomašine

Najčešće se upotrebljavaju deterdženti u obliku praška I u obliku tableta. To su specijalizovane vrste koje se koriste samo za tu namenu. Nije preporučljivo korišćenje onih vrsta koje u svom sastavu imaju fosfate I hlor, jer škode životnoj sredini. Deterdženti u tabletama mogu sadržati I pomoćna sredstva kao što su zaštita stakla I nerđajućeg čelika, omekšivač vode, sredstvo za ispiranje I ostalo. Pre sipanja deterdženta iskontrolišite da li je odeljak suv, ako nije posušite pamučnom krpom. Deterdžent u obliku praška čuvajte na suvom mestu, nikako u vlažnim uslovima. Pre ubacivanja sudova u sudomašinu mnogi naprave grešku pa ih operu ručnim deterdžentom da bi skinuli zaostalu hranu, nemojte to činiti jer se tako u mašini pravi pena, jer ručni deterdžent ima takva svojstva.

Extem vam nudi i usluge servisiranja mašina za sušenje veša

majstor za sudomasine

Možete nas pozoviti, ako vam je potreban servis bojlera

Ispiranje u sudomašinama

Za ispiranje se koristi sredstvo koje daje sjaj posuđu I eleminiše mrlje koje mogu nastati od vode. Za blistavo posuđe vodite računa da komora gde se sipa ovo sredstvo ne ostane prazna, neki uređaji poseduju indikator koji će vas obavestiti kada je pri kraju, što znači da je potrebno doliti. Ovo su specijalizovana pomoćna sredstva I koriste se samo za tu namenu. Nemojte preterivati sa ovim tečnostima, jer se mogu javiti I nuspojave na staklenom posuđu u vidu zamagljenosti ili plavičaste boje koju možete videti kada okrenete prema izvoru svetla, zato se pridržavajte uputstva.

Posuđe koje nije pogodno za pranje u sudomašinama

Izbegavajte pepeljare, ako imaju naslage od pepela, takođe izbegavajte posuđe na kome je zalepljen vosak. Sudovi koji su napravljeni od gvožđa mogu da stvaraju koroziju I tako naprave fleke na ostalom posuđu u sudomašini. Nije preporučljivo prati ni posuđe koji ima drvene ili koštane delove, posude koje nisu termootporne. Posude koje imaju dekoracijsku štampu na sebi ili koje su napravljene od srebra I aluminijuma izgubiće boju I može doći do oštećenja. Porculanske posude koje imaju na sebi dekorativne ukrase nisu pogodne za pranje u mašini jer se ornamenti mogu obrisati. Prilikom servisa sudomašina se veoma često susrećemo sa oavkvim greškama prilikom upotrebe sudomašina.

Pakovanje sudova u sudomašini

Da bi efikasno oprali posuđe I racionalno koristili energiju pridržavajte se načina pakovanja. Prvo očistite hranu sa posuđa pre ubacivanja u sudomašinu, usko posuđe pakujte u središnji deo korpe, sudovi koji su više isprljani od ostalih poređajte u donji deo, ostale u gornji, caše, šerpe poređajte tako da šuplji deo bude prema dole I tako se neće zadržavati voda unutra. Da bi izbegli posekotine, oštre predmete okrenite prema dole ili ih položite I tako smanjite mogućnost da se ozledite na minimum. Vodite računa da posuđe ne ređate jedno uz drugo, jer prilikom pranja može doći do oštećenja.

Ukoliko vam treba servis električnih šporeta pozovite nas

odrzavanje-sudomasina

Pozovite Extem, ako vam je potreban servis TA peći

ODRŽAVANJE SUDOMAŠINA

Pravilnim rukovanjem izbećićete veće kvarove i servise sudomašina, prema tome morate se pridržavati uputstava koje preporučuju proizvođači. Redovnim održavanjem i čišćenjem produžavate radni vek vašeg uređaja. Često se dešava da sa posudama ubacimo I ostatke hrane što može prouzrokovati zapušenje prskalica. U takvim situacijama posuđe neće biti oprano kako treba, a kao veći problem dogodiće se veći pritisak unutar sistema za prskanje, što može dovesti do većih kvarova kad će vam biti potreban servis sudomašine. Čačkalicom možete izvaditi masnoću koja je zapušila prskalice. Izbegavajte slaganje posuđa visoko da ne bi blokirali roto prskalicu. Masnoću I kamenac unutar uređaja možete oprati alkoholnim sirćetom, a u kombinaciji sa sodom bikarbonom uništiti I gljivice koje su štetne po zdravlje, a sudomašine su pogodno mesto za njihovo razmnožavanje.

Čišćenje filtera sudomašine

Čišćenje filtera sudomašine je od velike važnosti kako za pravilan rad tako I za higijenu, što će takođe odložiti bespotreban servis sudomašine. Potrebno je da se izvuče filter, odstrani sve što je tu zapalo I opere detaljno I dezinfikujte, tako ćete se rešiti I nesnosnih mirisa koji dolaze iz filtera. Ako su filteri zapušeni može doći i do pojave vode u mašini nakon pranja.

Program za samočišćenje

Ako vaš uređaj poseduje program samočišćenja, za ovaj proces koristite sredstvom namenjeno za te svrhe, a ne običnan deterdžent.

Čišćenje elisa

Preporučljivo je da elise čistite jednom nedeljno, skinite elise I gornje I donje i operite ih. Proverite mlaznice jer je veoma bitno da očistite mlaznice koje nikako ne bi smele da budu zapušene.

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745