⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

SPADA KAIŠ NA VEŠ MAŠINI

ŠTA, AKO SPADA KAIŠ NA VEŠ MAŠINI?


Nije dobro ukoliko spada kaiš na veš mašini, jer on igra važnu ulogu u njenom radu i ukoliko vam se to događa kontaktirajte naš servis veš mašina Beograd kako bismo dijagnostikovali problem i otklonili kvar. Kaiš je deo sistema za prenos snage koji omogućava motoru da pokreće bubanj i obavlja različite funkcije tokom ciklusa pranja.

Uređaj za pranje je nezamenjiv saveznik u održavanju čistih i svežih tkanina. Međutim, retko ko razmišlja o redovnom servisu veš mašina kako bi se preventivno otklonili nedostaci koji mogu uzrokovati veće kvarove. Jedan od najvažnijih delova ove korisne naprave je i kaiš, koji se često nalazi u senci drugih komponenti, ali on je neophodan za besprekoran rad uređaja za pranje i ako imate problem da spada kaiš na veš mašini, proces pranja se neće obaviti na efikasan način, pa je najbolje pozvati majstore za veš mašine kako bi rešili ovu problematiku, a vi nesmetano nastavili sa korišćenjem uređaja.

Treba vam servis mašina za sušenje veša, kontaktirajte Extem Beograd!

problem-sa-kaisem-na-ves-masini

Mi, povoljno vršimo servis veš mašina u Borči i drugim krajevima Beograda

Ukoliko vam spada kaiš na veš mašini, nemojte se brinuti, jer je relativno jeftin i lako zamenjiv. Ako se istroši ili ošteti, zamena kaiša je znatno jeftinija i manje komplikovana od zamene nekih drugih komponenati. Bilo koji problem da imate sa uređajem za pranje, pozovite naš Extem servis veš mašina, jer mi radimo sve vrse popravki, kao što su:

SVRHA KAIŠA NA VEŠ MAŠINI

Zašto nije dobro da spada kaiš na veš mašini i zašto je on jedna od ključnih komponenti uređaja za pranje i kako doprinosi njenom funkcionalnom radu.

Prenos Snage - Nije dobro da spada kaiš na veš mašini, jer je on srce sistema za prenos snage. Povezuje električni motor sa bubnjem i drugim komponentama, poput pumpe za vodu. To znači da on omogućava motoru da pokreće sve ove komponente kako bi izvršavao različite zadatke tokom ciklusa pranja. Bez njega, motor bi ostao bez veze sa ostalim delovima aparata, što bi dovelo do nefunkcionalnog rada.

Smanjenje vibracija i buke - Još jedna važna uloga je apsorpcija vibracija. Motor uređaja za pranje proizvodi vibracije tokom rada, ali kaiš ih značajno umanjuje. Ovo ne samo da čini rad aparata tišim, već i pored amortizera utiče na sprečavanje vibracije da se prenesu na kućište, čime se održava stabilnost i produžava životni vek uređaja, pa ukoliko često spada kaiš veš mašine, uređaj će se raštimati i prouzrokovati druge kvarove, pa ćete imati bespotrebne popravke veš mašine.

Regulacija brzine - Kaiš omogućava promenu brzine rotacije bubnja. To je ključno jer različiti programi pranja zahtevaju različite brzine rotacije. Na primer, program za osetljive tkanine zahteva nežniju rotaciju bubnja u poređenju s programom za teške tkanine. Usled ovih rotacija ukoliko postoji neka nepravilnost ili oštećenje remena može se desiti da spada kaiš veš mašine, jer on omogućava ovu fleksibilnost i prilagodljivost. Ukoliko primetite da je vaš remen oštećen pozovite naš servis veš mašina Beograd kako bi izvršili njegovu zamenu.

Hitno vam je potreban servis veš mašina u Zemunu, pozovite Extem!

spada-kais-na-ves-masini

Extem vrši servis veš mašina Vox po veoma povoljnim uslovima.

Kao što primećujete kaiš na veš mašini omogućava besprekoran rad ovog neophodnog kućnog aparata. Bez njega, uređaj ne bi mogao da funkcioniše, niti da pruži sve prednosti koje donosi. Stoga, iako se često zanemaruje održavanje i redovna zamena kaiša na veš mašini je ključno za produženje životnog veka uređaja za pranje i očuvanje njenih performansi. Za ovaj i bilo koji drugi problem možete kontaktirati naš Extem servis bele tehnike i naši majstori će izaći na teren kako bi ustanovili i otklonili kvar.

ZAŠTO SPADA KAIŠ NA VEŠ MAŠINI

Ako spada kaiš na veš mašini, to može biti posledica različitih faktora, a često se dešava kao rezultat normalnog habanja i njegove istrošenosti tokom dugogodišnjeg rada i opterećenja u različitim ciklusima pranja. Svi delovi imaju svoj vek trajanja i nakon određenog vremena dolazi do njihove istrošenosti kada je potrebno zameniti ih novim koji će produktivno obavljati funkciju. Zato je najbolje kada primetite nepravilnosti u radu da pozovete naše majstore za veš mašine, kako bi na vreme i preventivno reagovali da ne dođe do zastoja i ozbiljnijeg kvara.

Evo nekoliko čestih razloga zašto dolazi do spadanja kaiša na veš mašini:

Istrošenost - Tokom vremena usled regularnog rada i konstantnog trenja dolazi do zamora materijala što je potpuno normalna pojava dolazi i do toga da spada kaiš na veš mašini usled njegovog trošenja. Kada postane istrošen, može izgubiti svoju elastičnost i prijanjanje, što ga čini sklonijim spadanju, pa je u tom slučaju najbolje javiti se našem Extem servisu bele tehnike kako bi majstori izvršili njegovu zamenu.

Prekomerno opterećenje - Ako preopteretite uređaj za pranje i pokušavate oprati previše teškog rublja, kaiš može biti izložen većem naponu nego što je predviđen da podnese. To povećava rizik od pucanja ili se događa da spada kaiš na veš mašini, zato vodite računa koliko rublja ubacujete u bubanj, jer prekomerna količina može dovesti do većih kvarova i potrebu za nepoželjne popravke veš mašina.

Potreban vam je servis veš mašina u Mirijevu? u najkraćem roku dolazimo!

zasto-spada-kais-na-ves-masini

Servis Miele veš mašina , po najpovoljnijim cenama, kontaktirajte Extem Beograd!

Nepropisna zategnutost - Ako kaiš nije pravilno napet, može se labavo držati ili biti prenapregnut, što otežava njegovo pravilno funkcionisanje. Ako je nepravilno napet može skliznuti s pogonskih točkova i uzrokovati spadanje kaiša na veš mašini. Zato je najbolje da njegovu zamenu vrši stručno lice kako bi se pravilno postavio i omogućio nesmetan rad uređaja za pranje.

Vibracije - Tokom rada uređaja za pranje, motor proizvodi vibracije. A ako su pritom amortizeri u lošem stanju može doći do postepenog pomeranje kaiša sa pozicije, što može dovesti i do toga da spada kaiš na veš mašini. Zato je neophodno da redovno vršite zamenu svih dotrajalih delova, jer su oni međusobno povezani njihov pravilan rad zavisi i od ispravnosti drugih komponenti.

Nepropisna zamena - Ako je kaiš nepravilno postavljen prilikom zamene ili održavanja uređaja za pranje, neće se pravilno držati, što može dovesti do toga da spada kaiš na veš mašini što se najčešće događa kada ovaj posao obavljaju nestručna lica.

Oštećenje kaiša - Bilo kakvo fizičko oštećenje, kao što su pukotine, ogrebotine ili kidanje, može prouzrookovati da spada kaiš na veš mašini.

Da biste sprečili spadanje kaiša, važno je redovno održavati uređaj za pranje i pratiti znakove istrošenosti ili oštećenja kaiša. Pravilna zamena kada je to potrebno i pravilna napetost ključni su koraci u održavanju ispravnog rada vašeg aparata.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon