⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

SERVIS BOJLERA BEOGRAD

Extem servis bojlera Beograd


Montažu i servis bojlera prepustite stručnim licima Extem servisa bele tehnike koji svojim dugogodišnjim iskustvom ovaj posao obavljaju rutinski, jer u suprotnom ako montažu ili popravku bojlera obavlja nestručno lice, može doći do havarija koje su opasne po ljudski život.

Mogli ste da pročitate u novinama ili drugim informativnim medijima da je u nekom domaćinstvu došlo do eksplozije bojlera, što je nažalost tačno ako se dogodi kvar određenog dela ili neadekvatne montaže ili servisa bojlera. Do ovakvih situacija može doći kvarom termostata i tada voda u kazanu proključa i neprestano se greje i voda prelazi u gasno stanje, stvara se pritisak i ako sigurnosni ventil ne otvori ili je pokvaren može izazvati havariju velikih razmera. Da ne bi došli u ovakve situacije i ugrozili bezbednost vas i vaših ukućana uradite preventivan servis bojlera i pozovite kućnog majstora Extem servisa bele tehnike Beograd.

Osim bojlera vršimo i servis veš mašina

popravka bojlera Beograd

Slobodno nas kontaktirajte za servis sudomašina

Druga opasnost po ljudski život je strujni udar, koji se može dogoditi ako uzemljenje nije izvedeno kako treba kvarom grejača na bojleru. Ako je uzemljenje lose, a grejač se pokvario on će propustiti struju koja će vodom doći u kontakt sa osobom koja se tušira ili pere ruke što se može završiti fatalno. Servisom bojlera se mogu proveriti navedeni nedostatci i otkloniti kako se ne bi izlagali riziku.

Preporučljivo je uraditi preventivan servis bojlera na 6 do 12 meseci i tako izbeći neželjene havarije koje su opasne po ljudski život, a samim tim će i raditi efikasnije i pouzdanije što može i uštedeti novac za veće neželjene kvarove.

POPRAVKA BOJLERA

Mi vršimo montaže i sve vrste servisa bojlera od kojih su najčešće:

  • Zamena sigurnosnog ventila bojlera
  • Čišćenje kamenca u bojleru
  • Zamena grejača bojlera
  • Zamena i servis termostata bojlera
  • Zamenu brinoks creva na bojleru
  • Servis elektrosinstalacije bojlera

Ako primetite neuobičajen rad neodlažite pozivanje majstora jer ste shvatili iz primera koje smo gore naveli koliko je kvar bojlera opasan.

Pritisak u bojleru

Ako ste čuli da voda ključa u kazanu ili je toplije u kupatilu nego uobičajeno, bitno je da pravilno postupite, u takvim situacijama isključite bojler i obratite se Extem servisu bele tehnike. To znači da se nalazi pod pritiskom i da ga treba osloboditi istog tako što bi trebalo na slavini onkrenuti na toplu vodu da izlazi, ali će verovatno u početku izlaziti para i zato treba biti oprezan da se ne bi opekli, nakon pare će krenuti vruća voda, što znači da je bojler oslobođen pređašnjeg pritiska.

Ako ste primetili da se voda zagreva duže nego što je uobičajeno ili je nedovoljno zagrejana moguće je da se unutar kazana nataložilo puno kamenca i da je potrebno čišćenje. Drugi razlog može biti da je grejač oslabio i da je potrebna njegova zamena pre nego što crkne i bude potpuno van funkcije, zato se obratite servisu bojlera na vreme.

Ako primetite oksidaciju na cevima za protok vode, potrebna je njihova demontaža i montaža novih da ne bi došlo do pucanja i istakanja vode kroz pukotinu što može da prouzrokuje poplavu.

Pozovite nas ukoliko imate problem sa mašinom za sušenje veša

servis bojlera Beograd

Extem takođe vrši servis električnih šporeta

Kamenac na grejačima

Naslaga kamenca oko grejača može uticati i na veći utrošak struje, jer da bi grejač ugrejao vodu mora prvo ugrejati kamenac koji u ovoj situaciji vrši funkciju izolatora i samim tim je potrebno vise el. energije da bi se zagrejala voda. Zato je potrebno redovno čišćenje kamenca koji se vise taloži što je tvrđa voda i zavisi od prisutnosti soli kalcijuma I magnezijuma. Za nekoliko godina se može nataložiti preko 5kg što znatno otežava rad grejača što znatno usporava brzinu grejanja i prouzrokuje nemogućnost dostizanja temperature koja je zadata.

Prekid rada može nagovestiti i problem sa instalacijama što zahteva popravku bojlera naravno od strane stručnih lica Extem servisa bele tehnike. Da bi bojler pravilno funkcionisao instalacija mora biti perfektno izvedena kako elektro tako i vodovodna.

Pravilnom upotrebom po uputstvima proizvođača kao i redovnim servisom bojler vam može trajati i preko 20 godina.

IZBOR BOJLERA

Na tržištu se mogu naći u ponudi prema načinu ugradnje horizontalni i vertikalni bojleri, od kojih su vertikalni zastupljeniji u našim domovima, u zavisnosti od prostora gde se postavlja možete odabrati onaj koji vam vise odgovara s tim što se razlikuju u dovodu vode. Horizontalni se mogu kačiti i na plafon ako uslovi zadovoljavaju, a njihova izvedba je takva da se topla i hladna voda mešaju što nije slučaj kod vertikalnih. Ako niste sigurni koji model vama više odgovara, posavetujte se sa servisom bojlera kako ne bi pogrešili u odabiru.

Bojleri se mogu podeliti i na:

  • Akumulacione
  • Protočne
  • Prelivne
  • Kombinovane

Potisni akumulacioni bojleri su većih zapremina do 100 lit, vezuju se na vodovodnu mrežu odakle akumuliraju I greju vodu u kazanu.

Protočni bojleri su obično manjih zapremina i oni ne akumuliraju vodu, već prilikom prolaska vode je zagrevaju uz pomoć grejača koji su jače snage od grejača akumulacionih.

Prelivni bojleri sa akumuliranjem vode se obično koriste u kuhinjama i postoje nadgradni i podgradni. Njihove zapremine su do 15 lit.

Kombinovani bojleri mogu da koriste toplu vodu uz pomoć spiralnog izmenjivača koji greje vodu korišćenjem centralnog grejanja, solarnog sistema ili toplovoda, a poseduju i el. grejače koji mogu samostalno ili po potrebi dogrevati vodu.

Za montažu bilo kog modela se možete obratiti svom servisu bojlera, kako bi postavka bila izvedena na pravilan način.

Slobodno nas kontaktirajte ukoliko vam treba servis TA peći

montaza bojlera Beograd

U odabiru treba obratiti pažnju i na materijal kazana.
Emajlirani bojleri se prave od čeličnog lima koji se premazuje stakleno keramičkom smesom tzv. emajl koji štiti od korozije.
Prohramski bojleri se prave od nerđajućeg čelika i spadaju u extra klasu. Oni ne mogu korodirati i imaju dugoročan vek trajanja, što u nekim segmentima može smanjiti potrebu za servis bojlera.

Postoje bojleri raznih dimenzija i litraža, prilikom kupovine treba uzeti u obzir i ekonomičnost, pa odabrati u odnosu na broj članova porodice odgovarajući i tako smanjiti utrošak struje. Za četvoročlanu porodicu se preporučuju 50 litarski koji prema istraživanjima mogu zadovoljiti potrebe.

Najnoviji modeli poznatih brendova imaju zadivljujuću energetsku efikasnost u odnosu na stare. Dosta se vodi računa o svim detaljima gde se može uštedeti energija, a kvalitet podići na još viši nivo. Pored svih ovih karakteristika koje smanjuju utrošak struje i gubljenje toplote uz pomoć dobre izolacije mi takođe možemo uticati na potrošnju uključivanjem kada je jeftina struja ili ugrađivanjem tajmera koji će automatski paliti bojler u zadatom periodu u toku noći.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon