⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

KAKO ODABRATI VEŠ MAŠINU

ŠTA TREBA UZETI U OBZIR PRILIKOM KUPOVINE UREĐAJA ZA PRANJE


Prema nekim istraživanjima do kojih je došao Extem servis veš mašina u prosečnom domu u republici Srbiji se uređaj za pranje koristi 270 puta. Sa ovakvim saznanjima ćemo svakako poželeti da vreme pranja bude najkraće moguće i što efikasnije, a pored toga da naš uređaj bude energetski što efikasniji sa malom potrošnjom struje i vode. Međutim kada tragamo za odgovarajućim uređajem za pranje naša pomisao je kako odabrati veš mašinu, jer želimo da pronađemo idealan model koji će zadovoljiti sve naše potrebe. Pretragu adekvatnog modela obično vršimo na internetu, istražujući specifikacije veš mašina i obilascima radnji sagledavajući temeljno sve detalje i mogućnosti određenog uređaja.

Nakon iscrpne pretrage, jer svakako nije lako odabrati veš mašinu u nekom momentu dolazi do našeg zamora, kada prestajemo da budemo zainteresovani kao na početku za sve stvari koje su nama suštinski bitne i prestaje da nam bude važno da li uređaj za pranje zadovoljava naše kriterijume. Iz tog razloga je servis veš mašina Beograd za vas pripremio nekoliko pitanja koja trebamo sebi postaviti prilikom kupovine uređaja za pranje, a odgovori na njih će vam pomoći da odaberete adekvatan model, koji će odgovarati vašim potrebama. U krajnjem slučaju možete se pre kupovine posavetovati i sa našim majstorima za veš mašine koji će vam dati iskrene i potrebne savete da donesete ispravnu odluku.

KAKO IZABRATI VEŠ MAŠINU PO KAPACITETU BUBNJA?

Prilikom odabira veš mašine, prvo trebate postaviti sebi pitanje koliki kapacitet bubnja je vama potreban? A to zavisi od broja članova vašeg domaćinstva, jer višečlane porodice imaju potrebe za većim kapacitetom bubnja u koji staje minimum 8-9 kg veša i češćim pranjem rublja. Parovi bez dece ili samci nemaju potrebe za čestim uključivanjem uređaja za pranje, uglavnom su to i manje količine garderobe, pa je preporuka Extem servisa veš mašina da odaberu uređaj za pranje sa manjim kapacitetom bubnja od 5-7 kg. Tako će smanjiti i potrošnju struje i vode tokom pranja, jer manja količina rublja zahteva i manje resursa potrebnih za optimalan rad, a ređa upotreba će smanjiti i potrebe za popravku veš mašine. Dakle kapacitet bubnja igra veliku ulogu, ako se pitate kako odabrati veš mašinu, koja će da zadovolji vaše potrebe. U koliko vam se dogodi da veš mašia ne okreće bubanj, slobodno kontaktirajte naš servis bele tehnike.

Potreban vam je servis veš mašina Vox, kontaktirajte Extem Beograd

Kako-odabrati-ves-masinu

Ukoliko veš mašina izbacuje osigurač pozovite Extem popravke veš mašina!

KAKO IZABRATI VEŠ MAŠINU PO PROGRAMIMA KOJE POSEDUJE?

Kada se pitamo kako odabrati veš mašinu, još jedno od pitanja koje trebamo postaviti je da li nam je potreban model sa većim brojem programa za pranje i koji su to programi koje bi trebalo da poseduje uređaj. Naši majstori za veš mašine se susreću sa uređajima za pranje koji poseduju raznolike programe koji vam mogu olakšati ceo proces pranja i poboljšati kvalitet. Postoje različiti programi koji pružaju velike mogućnosti prilikom pranja raznih vrsta tkanina kao što su pamuk, vuna, sintetika i ostalo. Odabirom odgovarajućih programa, uređaj će automatski prilagoditi uslove pranja određenim materijalima i tako podesiti temperaturu i vreme što će unaprediti kvalitet i odrziti se na čistoću vaše garderobe bez straha da će se nešto oštetiti. Odabirom određenog programa ne morate razmišljati o vremenu i temperaturi na kojoj se treba vršiti proces pranja, već će to vaš uređaj uraditi automatski što je sjajno rešenje. Različiti modeli imaju različite programe, a servis veš mašina Beograd vam izdvaja neke od njih kako bismo vam približili njihove mogućnosti.

Program za pranje vuna dosta nežniji program od standardnog i može se koristiti za pranje rublja od vune i svile. Odabirom ovog programa maksimalna temperatura će iznositi 30 stepeni celzijusa sa kratkotrajnim centrifugiranjem i najvećom brzinom od 800 obrtaja što će sačuvati vaše tkanine od oštećenja prilikom procesa pranja.

Program pamuk + predpranje je osmišljen kako bi uklonio upornije fleke sa pamučne tkanine. Predpranje obezbeđuje eleminisanje tvrdokornih fleka. Za korišćenje ovog programa Extem servis veš mašina vam preporučuje da u prvu pregradu fioke za deterdžent dodate 20% više praška za pranje od uobičajene količine prilikom normalnog pranja.

Brzi programi (14/30/44 min.) veoma su pogodni za umereno zaprljano rublje. Majstori za veš mašine kao i proizvođači preporučuju da koristite manju količinu praška za pranje prilikom ovog procesa ovog programa. Ovi programi su takođe pogodni ukoliko žurite na put i potrebana vam je hitno čista garderoba koja će nakom brzog pranja dobiti ponovo svežinu, a vi ćete uštedeti vreme.

Protiv alergijsi program služi za pranje normalnog do više zaprljanog rublja kome je neophodna posebna nega, za potrebe osoba sa osetljivom kožom i one koji su skloni rzličitim alergijama. Servis veš mašina Beograd preporučuje da prilikom korišćenja ovog programa garderobu izvrnete naopačke, jer će se na taj način lepo isprati prašak i drugi ostaci. Korišćenjem antialergijskog programa moguće je izabrati maksimalnu temperaturu i broj obrtaja centrifuge prilikom procesa pranja.

Extem Beograd vrši i servis veš mašina Candy

Kupovina-ves-masine

Primetili ste da veš mašina ne prima vodu, pozovite Extem majstore za veš mašine!

Program doni veš/perje je veoma pogodan za jastuke i jakne punjene perjem i paperjem. Korišćenjem ovog programa, proces pranja se vrši na nižim temperaturama sa upotrebom velike količine vode i sa laganim tumbanjem i centrifugiranjem.

Pored navedenih programa postoje još mnogo korisnih programa pranja koji će vam olakšati rad i pomoći da se vaša garderoba opere što kvalitetnije. Naši majstori iz servisa bele tehnike Beograd vam svakako preporučuju da prilikom odabira veš mašine napravite spisak prioritenih programa koje najčešće koristite i tako suzite izbor prilikom odabira uređaja za pranje.

KAKO IZABRATI VEŠ MAŠINU PO NIVOU BUKE KOJU PRAVI?

Kako odabrati veš mašinu koja ne pravi buku je često pitanje koje se postavlja našim majstorima za popravke veš mašina. Sam rad uređaja za pranje stvara određenu buku, a naročito prilikom rada centrifuge, što može smetati ukoliko deca spavaju, ili u noćnim satima kada se najčešće uključuje uređaj za pranje zbog jeftine tarife električne energije. Velika buka pri centrifugi može probuditi i komšije na donjem spratu, naročito ako veš mašina skače i lupa.

Nivo buke ne možemo samostalno oceniti, pa je prilikom kupovine i odabira veš mašine potrebno proveriti vrednosti u decibelima koji određuju nivo buke koji taj uređaj stvara tokom procesa pranja. Što je manji broj decibela, to je manji nivo buke.

Preporuka Extem servisa bele tehnike je da prilikom kupovine obratite pažnju na broj decibela buke koju uređaj pravi i odaberete onaj koji ima niže vrednosti. Na tržištu postoje uređaji sa inverter motorima koji sa njihovim inovativnim tehnologijama rada stvaraju malo vibracija i imaju mirniji rad i sa takvim karakteristikama uređaj u toku procesa pranja će stvarati minimalnu buku koja je u zadovoljavajućim granicama normale. Uređaji sa inverter motorima pri najvećim brzinama obrtaja ostaju mirni, jer se zvuk neutralizuje odgovarajućim sistemom.

U slučaju da vam je potreban servis veš mašina u Zemunu, kontaktirajte Extem

Kako-izabrati-ves-masinu

Hitno vam je potreban servis veš mašina na Novom Beogradu, pozovite Extem!

KAKO IZABRATI VEŠ MAŠINU ZA PRANJE SKUPOCENE GARDEROBE?

Kako odabrati veš mašinu ukoliko u vašem ormanu imate skupocenu garderobu koja iziskuje specifičan tretman, kao što su košulje i haljine od svile, kašmirski džemperi i ostalo. Da bi vaša garderoba za koju ste izdvojili pozamašnu svotu novca izgledala kao i pri kupovini, potrebno je odabrati uređaj za pranje sa naprednom tehnologijom koja uklanja kamenac iz vode pre ulaska u bubanj i tako je učiniti čistijom i mekšom, što će dati vrhunske rezultate prilikom pranja. Korišćenjem ovakve tehnologije i odgovarajućeg praška za pranje vaša skupocena garderoba poput Louis Vuitton, Versace i ostalih poznatih brendova će i nakon višestrukog broja pranja izgledati blistavo i novo.

Ukoliko perete vunenu garderobu servis bele tehnike Beograd vam preporučuje korišćenje programa za vunu ili ukoliko vaš uređaj poseduje tehnologiju Woolmark approval, koja će vam obezbediti vrhunsko pranje, bez mogućih oštećenja.

KAKO IZABRATI VEŠ MAŠINU SA SMART FUNKCIJAMA?

Kako odabrati veš mašinu sa odgovarajućim smart funkcijama, je pitanje koje se postavlja sve češće prilikom odabira novih uređaja za pranje. Zadnjih godina je sve zastupljenija smart tehnologija koja omogućava da vašim uređajima delimično rukujete putem pametnih telefona, tako što ih prethodno povežete putem aplikacije proizvođača. Ove tehnologije pružaju bolje korisničko iskustvo u određenim situacijama, olakšavaju rad i pružaju mogućnost rukovanja na daljinu.

Inovativni životni stil nam donosi mogućnost interaktivnog upravljanja veš mašinama, što svakako može olakšati kontrolisanje određenih procesa. Putem aplikacije možete pauzirati proces pranja ili naštelovati da se pranje započne ili završi u vremenu koje vama odgovara. Na primer možete naštelovati vreme završetka pranja po vašem dolasku s posla i tada raširiti veš da se suši.

Samsung je razvio sopstvenu aplikaciju SmartThings sa kojom možete povezati više kućnih aparata i tako ih kontrolisati sa posla ili neke druge destinacije o čemu možete pročitati na našoj stranici servis veš mašina Samsung. Putem aplikacije možete podesiti temperatu na kojoj želite da perete, broj ispiranja koji vam je potreban, brzinu centrifuge i vreme. Aplikacija vam svakako signalizira završetak pranja, a možete pratiti i vreme koje je preostalo do završetka ciklusa.

Na našem tržištu postoji veliki izbor modela uređaja za pranje sa raznovrsnim mogućnostima i funkcijama i sigurno nije lako odabrati veš mašinu koja će zadovoljiti sve vaše potrebe, ali se iskreno nadamo da smo vam stvorili malo jasniju sliku i pomogli da odredite vaše prioritete prilikom izbora uređaja za pranje.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon