⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

ZAMENA KAIŠA NA VEŠ MAŠINI

ZAMENA REMENA NA MAŠINI ZA VEŠ


Zamena kaiša na veš mašini nije učestala popravka, ali iskusan majstor može je obaviti u nekoliko koraka. Extem servis veš mašina Beograd brzo i kvalitetno vrši ovu vrstu posla. Ukoliko primetite vizuelno da je kaiš istrošen, oštećen, da spada, bučan rad, slabija rotacija kontaktirajte nas i mi ćemo u najkraćem mogućem roku doći do vas.

Da bi se zamena kaiša na veš mašini uspešno izvršila moraju se ispoštovati određene smernice i uputi za određeni model uređaja za pranje, jer se postupak može razlikovati od kod raznovrsnih modela. Naši majstori za veš mašine su se susreli sa ovom problematikom mnogo puta i tačno znaju na koji način se pristupa određenom modelu.

Pre nego što se počne popravka veš mašina, potrebno je da se uradi precizna dijagnostika kako bi se ustanovio tačan kvar na uređaju za pranje, jer određeni simptomi mogu biti uzrok različitih kvarova.

Neophodan vam je servis mašina za sušenje veša, kontaktirajte Extem Beograd!

zamena-kaisa-na-ves-masini

Extem, povoljno vrši servis veš mašina u Pančevu, pozovite nas!

Extem servis veš mašina Beograd poseduje svu neophodnu opremu za dijagnostiku kako kako bi ustanovili problem, pa tako vrlo lako možemo ustanoviti kada je neophodna zamena kaiša na veš mašini.

KAD JE POTREBNA ZAMENA KAIŠA NA VEŠ MAŠINI?

Obično zamena kaiša na veš mašini nije uobičajena redovna rutinska procedura, ali postoje situacije i znaci koji ukazuju da je potrebna zamena kaiša na veš mašini. Extem servis veš mašina Beograd je za vas izdvojio nekoliko situacija u kojima biste trebali razmotriti da pozovete naše majstore za popravke veš mašina:

Ispadanje kaiša - Ako primetite da je remen iskočio iz svoje pozicije ili se istrošio na određenoj tački da se ne može sigurno koristiti, tada je očigledno potrebna zamena kaiša na veš mašini.

Bučan rad - Ako primetite neuobičajene zvuke tokom rada vašeg uređaja za pranje, poput zvukova pucanja ili lupanja, to može ukazivati na probleme sa kaišem. Ispravan remen treba raditi tiho i mirno.

Slabija rotacija bubnja - Ako primetite da se bubanj okreće sporije ili neuspešno tokom ciklusa pranja, to može biti znak da je remen istrošen i gubi prijanjanje, pa je neophodna zamena kaiša na veš mašini.

Osećate slobodan kaiš na dodir rukom - Kada je uređaj za pranje isključen iz struje, možete pažljivo dodirnuti remen rukom. Ako je on vrlo opušten, to može ukazivati na njegovu istrošenost i potrebu za zamenom.

Vizuelno istrošen kaiš - Ponekad je dovoljno jednostavno pogledati remen da biste uočili znakove istrošenosti, poput pukotina, ogrebotina ili rastegnutih delova. U tim situacijama je preporuka Extem servisa veš mašina Beograd da se izvrši zamena kaiša.

Hitno vam treba servis veš mašina u Zemunu, pozovite Extem!

pokidao-se-kais-od-ves-masine

Extem vrši servis Miele veš mašina veoma kvalitetno.

Stari kaiš - U većini slučajeva, uređaji za pranje dolaze sa remenom koji ima pristojan životni vek, ali s vremenom će i on isteći. Ako ne znate kada je poslednji put promenjen, razmotrite zamenu kaiša na veš mašini kao preventivnu meru.

Ako niste sigurni da li je kaiš na vašem uređaju za pranje istrošen ili je potrebno da ga promenite, najbolje je konsultovati naše Extem majstore za veš mašine, koji će vam dati ispavne savete. Nepravilna zamena remena na veš mašini ili neispravna postavka može dovesti do daljeg oštećenja ili kvarova na vašem uređaju za pranje.

Pored zamene kaiša na veš mašini naš Extem servis bele tehnike vrši i sve druge popravke uređaja za pranje kao što su:

KAKO SE VRŠI ZAMENA KAIŠA NA VEŠ MAŠINI?

Pre nego što se počne bilo kakva popravka veš mašine, potrebno je uređaj za pranje isključiti iz struje, obezbediti radni prostor i neophodan alat, kako bi se posao obavio kvalitetno i efikasno.

Potrebni alati i materijali:

Novi kaiš - Nabaviti odgovarajući zamenski remen za određeni model uređaja za pranje. Neophodno je obratiti pažnju na oznake na starom kaišu ili proveriti upute proizvođača kako bi se osigurala kompatibilnost.

Ključevi i šrafcigeri - Neophodno je pripremiti osnovi alat poput ključeva i šrafcigera za pristup i zamenu kaiša na veš mašini.

Trebate servis veš mašina u Mirijevu? u najkraćem roku stižemo do vas!

zamenjen-kais-od-ves-masine

Servis Gorenje veš mašina , po najpovoljnijim cenama, kontaktirajte Extem Beograd!

Koraci prilikom zamene kaiša na veš mašni

Pristup delovima uređaja za pranje - Najpre, se mora otvoriti pristup delovima uređaja za pranje. To obično uključuje uklanjanje zadnje ili gornje poklopce, zavisno o modelu. Iskusni majstori za veš mašine svakako znaju kako pristupiti, dok neko ko nije dovoljno upućen mora pratiti upute u priručniku za uređaj za pranje kako bi izvršio zamenu kaiša na veš mašini.

Pronalaženje kaiša - Nakon što se pristupi delovima, pronađe se stari remen. Obrati pažnja na njegov položaj i način na koji je namotan na motoru i bubnju, kako bi se zamena kaiša na veš mašini obavila uspešno na indentičan način kao što je i postavljen.

Uklanjanje starog kaiša - Da bi se uklonio stari, obično se mora popustiti tenzija. To može zahtevati labavljenje vijka ili opruge na tenzioru. Nakon toga, pažljivo se izvuče stari kaiš veš mašine s bubnja i motora.

Postavljanje novog kaiša - Zamena kaiša na veš mašini postavkom novog se mora uraditi na isti način kao što je bio postavljen i stari. Obratiti pažnju na upute proizvođača ili oznake koje ste zabeležili kada ste uklanjali stari.

Napinjanje kaiša veš mašine - Nakon što postavite novi, vratiti tenzior u prvobitni položaj tako da remen bude dovoljno napet, ali ne previše. Opet, ispratiti upute za model uređaja za pranje kako bi se pravilno napeo kaiš.

Zatvaranje pristupa delovima - Vratiti poklopac ili ploču koja je uklonjena kako bi se omogućila zamena kaiša veš mašine.

Provera - Pre nego što ponovo uključite uređaj za pranje, pažljivo proverite da li je novi remen pravilno postavljen i napet. Ručno okrenite bubanj kako biste bili sigurni da se kaiš ne gužva ili da nije previše labav.

Nakon što se izvrši zamena kaiša na veš mašini potrebno je uveriti se da je sve ispravno, možete ponovo uključiti uređaj za pranje i testirati. U slučaju da niste sigurni ili naiđete na poteškoće, preporučuje se da se obratite stručnjaku ili našem Extem servisu bele tehnike kako biste osigurali ispravnu zamenu.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon