⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

ČIŠĆENJE FILTERA VEŠ MAŠINE

KAKO OČISTITI FILTER MAŠINE ZA VEŠ


Da bi uređaj za pranje normalno funkcionisao, potrebno je redovno održavanje u šta spada i čišćenje filtera veš mašine. Preporuka servisa veš mašina je da čišćenje filtera vršite na 2 – 3 meseca ili češće u zavisnosti od korišćenja. Održavanje uređaja za pranje je veoma bitno, ne samo što ćemo time smanjiti i zahteve za popravku veš mašine, već će oni i efikasnije raditi, jer se u njima razmnožavaju bakterije od raznovrsnih prljavština koje se operu sa odeće. Zato je bitno da znamo kako očistiti veš mašinu između ostalog i kako očistiti filter veš mašine, jer celokupnim čišćenjem ćemo eleminisati neprijatne mirise, raznorazne bakterije i buđ koji se talože u određenim delovima uređaja za pranje a da toga nismo ni svesni.

Zašto je bitno čišćenje filtera mašine za veš?

Prilikom pranja rublja sve nečistoće prolaze kroz filter pumpe i odlaze kroz odvodno crevo u kanalizacionu mrežu. Veoma često se dešava da prilikom pranja otpadne neko dugme sa odeće ili iz džepa ispadnu kovani novčići ili neki drugi sitan predmet, koji smo zaborvili da izvadimo iz džepova i to sve završava u filteru. Ako se ne vrši redovno čišćenje filtera na veš mašini može doći do zagušenja i prestanka rada pumpe za vodu. Neretko se dešava da se sitni predmeti zaglave u pumpi i dovedu do njenog kvara, pa moramo vršiti zamenu pumpe za vodu na veš mašini. Kako su uređaji za pranje kompleksni i njihovi elementi međusobno povezani, zastojem rada pumpe i neizbacivanjem vode, program neće nastaviti ni sa centrifugiranjem i daljim tokom pranja pa će vam biti potreban servis veš mašina kako bi dijagnostikovali potencijalan kvar na uređaju za pranje.

Potreban vam je servis veš mašina Beko, pozovite Extem Beograd!

Zapusen filter veš mašine

Ukoliko veš mašina ne greje vodu, obratite se Extem servisu Beograd!

Da vam se ne bi dogodile ovakve situacije najbezbolnije rešenje je redovno čišćenje filtera veš mašine. Retko ko se bavi čišćenjem veš mašine misleći uređaji za pranje peru rublje, pa samim tim i oni moraju biti čisti, ali naprotiv oni su baš podložni taloženju nečistoća. Svi brendovi poput Samsung, Siemens, Fujitsu, LG, Miele, Midea, Gorenje, Bosh, Beko, Candy, Ariston, Whirlpool, AEG, Tesla, Fox, Vox, Vivax i ostali zahtevaju redovno održavanje bez izuzetaka. Oni za nas svakodnevno operu ogromnu količinu rublja i tako nam u velikoj meri olakšaju aktivnosti u domaćinstvu, a od nas se zahteva samo povremeno da im uzvratimo uslugu dezinfekcije pojedinih delova i čišćenje filtera veš mašine i na taj način ćemo im produžiti radni vek, a naše rublje će biti mirišljavo i čisto. Ako vam nedostaje neko dugmence sa odeće pogledajte u filteru pumpe možda ga pronađete baš tamo.

Kako se skida filter mašine za veš

Filter pumpe veš mašine kod standardnih modela se uglavnom nalazi u prednjem delu uređaja za pranje u donjem levom ili desnom uglu i zatvoren je malim poklopcem. U zavisnosi od modela poklopci se otvaraju u stranu ili odozgo prema dole. Za čišćenje filtera veš mašine ne morate zvati servis veš mašina, već to možete obaviti sami uz praktične savete koje možete pročitati u nastavku teksta. Pre nego što počnete čišćenje filtera veš mašine potrebno je uređaj isključiti iz struje i spremiti peškir koji treba postaviti ispod dela gde se nalazi filter jer će prilikom njegovog vađenja iscuriti jedan deo vode koji se nalazi u instalaciji. U slučaju da ste u toku rada uređaja za pranje primetili da veš mašina ne izbacuje vodu i pokušate sa čišćenjem filtera veš mašine, prilikom njegovog skidanja iscureće sva voda koja se nalazila u bubnju tokom pranja zato budite oprezni prilikom ovakve intervencije.

Extem Beograd takođe vrši servis veš mašina Candy

Kako ocistiti filter ves masine

Ukoliko vam se dogodi da veš mašina ne prima vodu kontaktirajte Extem servis Beograd

Dakle kao što smo već rekli isključimo uređaj iz struje, postavimo peškir ispod dela gde se nalazi filter i otvorimo poklopac, ako ne može ručno, možemo to uraditi uz pomoć nekog šrafcigera. Određeni modeli poseduju crevo za vodu iza poklopca, dok kod drugih modela voda samo iscuri prilikom vađenja filtera. Ako postoji crevo treba ga izvući i odčepiti kako bi voda iscurela iz njega. Sad kada imamo pristup kućištu filtera koji je uglavnom malo uvučen unutra, rukom uhvatimo filter i okrećemo u levo suprotno okretanju kazaljke na satu. Prilikom vađenja filtera voda i ostale nečistoće će iscureti na peškir koji smo prethodno postavili. Odvrtanje obavite pažljivo kako se ne bi oštetili navoji. U slučaju da nije dugo skidan i da je zapekao bolje je skinuti i pumpu kako se ne bi oštetio za šta je najbolje da se obratite servisu veš mašina.

Kako se čisti filter veš mašine

Kad izvadimo filter iz njega je potrebno ukloniti sve nečistoće koje smo u njemu zatekli, to su najčešće dlake i tkanine sa odeće, a nije retkost da se nađu i sitni predmeti poput dugmića, kovanica i ostalih stvari koje su nekako dospele dotle. Uloga filtera i jeste da spreči strana tela da dospeju do pumpe, kako ne bi došlo do njenog kvara, za šta bi vam trebala intervencija majstora za veš mašine za zamenu pumpe za vodu. Čišćenje filtera veš mašine može da se obavi i nekom starom četkicom za zube koju više ne koristimo i pod mlazom vode da se dobro isčetka kako ne bi ništa ostalo na njemu. Kućište filtera je podložno taloženju kamenca što možemo očistiti uz pomoć filtera i sode bikarbone. Kad čistimo kućište treba voditi računa na gumice kako ih ne bi oštetili, jer bi njihovo oštećenje dovelo do curenja vode.

Extem Beograd takođe radi i servis mašina za sušenje veša

Čišćenje filtera veš mašine

Potrebna vam je zamena programatora na veš mašini, pozovite Extem servis!

Nakon čišćenja filtera veš mašine i njegovog kućišta sledi vraćanje na svoje mesto. To ćemo uraditi suprotnim redosledom tako što ćemo filter pumpe ubaciti u kućište i zavrnuti u desno u pravcu okretanja kazaljke na satu. Lagano ga treba zavrnuti bez preteranog stezanja kako se ne bi oštetio navoj čijim oštećenjem bi nam trebala intervencija servisa bele tehnike i zamena filtera veš mašine. Prejakim stezanjem možemo oštetiti i dihtung gumu što može prouzrokovati curenje zato budite obazrivi prilikom vraćanja. Kako bi bili sigurni da je čišćenje filtera veš mašine bilo uspešno i sprovedeno bez ikakvih oštećenja, prilikom sledećeg pranja ispod dela uređaja za pranje gde se nalazi filter možemo postaviti list papira kako bi se uverili da nema nikakvog curenja.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da će vam pomoći prilikom čišćenja filtera veš mašine. Ako niste dovoljno spretni da ovaj poduhvat izvedete sami uvek možete pozvati Extem servis bele tehnike Beograd i naši majstori će izaći na teren i otkloniti ovaj problem ili bilo koji drugi na vašim uređajima za pranje.

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon