⛟ TERENSKA SLUŽBA

🏙 TERITORIJA BEOGRADA

office@servisvesmasine.rs

🕛08-22

DOLAZIMO PO POZIVU

065-85-00-750

011-85-00-745

VEŠ MAŠINA PRIMI VODU I STANE

ZAŠTO MAŠINA ZA VEŠ PRIMI VODU I STANE


Rešili ste da operete rublje, napunili bubanj, sipali prašak, podesili željeni ciklus, pustili vodu, pritisnuli dugme za početak pranja, ali veš mašina primi vodu i stane. Ovo je poznat slučaj majstorima za servis veš mašina, a uzroka može biti više. Ovaj kvar može biti i električni i mehanički, zato je potrebno uraditi dijagnostiku kako bi ustanovili razlog zašto veš mašina primi vodu i stane.

Prilikom uključivanja uređaja za pranje mnogi od nas se ne zadržavaju u toj prostoriji, pa ne znaju kad je uređaj prestao sa radom. U našoj situaciji kad veš mašina primi vodu i stane, tu je kraj, znači da se dogodilo na samom početku procesa pranja, a sledeće što je bilo potrebno da uradi je da pokrene bubanj, ali to se nije dogodilo. Kada je uređaj za pranje ispravan, on nakon povlačenja vode kreće da vrti bubanj u desnu i levu stranu. Naime ukoliko se desio određeni kvar, bubanj se neće pokrenuti ili će se zavrteti možda jedanput, malo mučiti i stati što može da nam nagovesti potencijalni kvar i izraziti sumnju da imamo problem sa kaišom veš mašine.

Kao što smo rekli razloga može biti više zašto veš mašina primi vodu i stane, zato je najbolje angažovati Extem servis veš mašina kako bi dijagnostikovali i otklonili kvar.

VEŠ MAŠINA PRIMI VODU I STANE ZBOG PROBLEMA SA KAIŠOM

Ljudski faktor dosta utiče na funkcionalnost elemenata uređaja za pranje. Uvek moramo ispoštovati uputstvo proizvođača određenog modela uređaja za pranje, jer prekomerna količina rublja koje ubacujemo u bubanj može dovesti između ostalog i do problema u našem slučaju da veš mašina primi vodu i stane. Težina u bubnju direktno utiče na kaiš, što može dovesti do njegovog istezanja, pucanja ili spadanja sa remenice.

Potreban vam je servis mašine za sušenje veša, pozovite Extem Beograd

ves masina primi vodu i stane

Događa vam se da veš mašina skače i lupa, pozovite majstore Extem servisa

Kaiš je zadužen da prenosi obrtni momenat sa motora na bubanj tako da ta dva elementa rade ujednačeno, ali ako dođe do istezanja kaiša on neće moći da obavlja svoju funkciju na ispravan način i bubanj neće moći da se pokrene, kao i u situaciji ako kaiš pukne ili spadne, bubanj se neće pokrenuti.

Kaiš se uglavnom nalazi pozadi, zato treba skinuti zadnji poklopac kako bi se proverilo u kakvom je stanju i da li je možda pukao ili spao. Ako je spao, potrebno je prvo nazubljenu stranu staviti na motor, zatim i na remen od bubnja. Nakon toga zarotirati bubanj da bi kaiš lepo nalegao u predviđeno ležište i testirati rad uključivanjem uređaja za pranje. Ukoliko nakon testa sve radi kako treba možemo reći da smo samostalno uradili popravku veš mašine.

Zamena kaiša veš mašine je potrebna, ukoliko je pukao ili se isteglio, pa nije moguće ponovno korišćenje. Može se dogoditi da kaiš nakon vraćanja u ležište ponovo spadne, pa je najbolje obratiti se servisu veš mašina Extem Beograd, jer može biti drugi problem u pitanju. U slučaju da je bubanj ispao iz svog ležišta ili problem sa remenicom, a takve stvari je uvek najbolje prepustiti da uradi majstor za veš mašine.

VEŠ MAŠINA PRIMI VODU I STANE ZBOG NEISPRAVNOSTI REMENICE

Usled dugotrajnog rada uređaja za pranje dolazi i do kvara remenice. Da bi bili sigurni da je došlo do kvara remenice, najbolje je pozvati servis bele tehnike kako bi stručno lice uradilo dijagnostiku. Kako možemo sami prepoznati ovaj problem, pa jedan od simptoma je kad veš mašina primi vodu i stane. Drugi simptom je kad se pri minimalnom opterećenju bubanj trza i motor nema snage da ga pokrene ili je u pitanju neki treći problem, u svakom slučaju je potrebna zamena remenice veš mašine. Da bi zamenili remenicu potrebno je skinuti poklopac sa zadnje strane i nakon toga skinuti kaiš koji obuhvata motor i bubanj. Zatim se odvrće centralni šraf i izvlači iz njegovog okna kako bi mogli izvršiti zamenu.

Extem Beograd, kvalitetno i povoljno vrši servis veš mašina Ariston Hotpoint

zasto masina za pranje primi vodu i stane

Urgentno vam treba servis veš mašina Indesit, u najkraćem roku dolazimo do vas!

VEŠ MAŠINA PRIMI VODU I STANE JER JE POPUSTIO CENTRALNI ŠRAF

Ako imamo situaciju da veš mašina primi vodu i stane dok je bubanj napunjen rubljem, možemo istestirati da li se to dešava i kad je bubanj prazan. Ukoliko se bubanj najnormalnije vrti kad nema veša u njemu predpostavljamo da je popustio centralni šraf koji drži bubanj. U svakom slučaju rešavanje ovog problema je najbolje prepustiti stručnjacima za servis veš mašina koji imaju iskustva u otklanjanju ovakvih kvarova na uređajima za pranje.

Kako bi pristupili šrafu skidamo poklopac sa zadnje strane i kad smo to uradili proveravamo i stanje kaiša, da li je na svom mestu i da li je lepo utegnut i bez oštećenja. Ukoliko je oštećen ili se isteglio vršimo zamenu kaiša na veš mašini, ako je sve u redu proveravamo remenicu i centralni šraf. Ako primetimo da se okretanjem kaiša šraf pomera levo i desno, jasno nam ukazuje da je došlo do njegovog otpuštanja. Samim zatezanjem šrafa rešićemo naš problem privremeno, ali ne i trajno, zato je potrebno njegovo skidanje.

Da bismo ga skinuli potreban nam je ključ 13, a to ćemo lako uraditi ako jednom rukom držimo bubanj da se ne okreće, a drugom odvrćemo šraf. Kad odvrnemo šraf potrebno ga je dobro isčetkati da bismo skinuli ostatke navoja i stare paste sa njega. Nakon četkanja uzimamo specijalnu montažnu pastu i mažemo na navoj šrafa čija je uloga da prilikom zavijanja stezanje bude čvršće i nema mogućnost proklizavanja, kako ne bi došlo ponovo do brzog otpuštanja, a pasta ujedno štiti i od korozije, koja se lako hvata u uređajima za pranje zbog velike vlage. Nakon zatezanja šrafa, potrebno je neko vreme da odstoji, kako bi se lepo stegla montažna pasta, pa zatim testirati kako bi se uverili da smo otklonili kvar koji je izazvao da veš mašina primi vodu i stane.

Slobodno nas kontaktirajte ukoliko vam treba servis veš mašina Samsung

zbog cega ves masina primi vodu i stane

Naši majstori vrše i servis sudo mašina. Pozovite nas!

Opisali smo vam samo neke primere što veš mašina primi vodu i stane po iskustvu naših majstora za servis bele tehnike Extem Beograd. A razloga naravno može biti još, kao učestalije idvojili bi problem sa hidrostatom, kvar grejača veš mašine, kvar programatora. Ponekad problem može biti i sa nekim buksnama koje su korodirale pa ne vrše svoju ulogu. Popravka veš mašine zahteva preciznu dijagnostiku, kako se bespotrebno ne bi menjao neki deo koji je u funkciji, zato ovaj posao prepustite iskusnim električarima koji će lako locirati kvar na veš mašini bilo kog prenda poput Samsung, Vivax , Vox, LG, Miele, Midea, Ariston, Beko, Candy, Gorenje, Bosh Whirlpool, AEG, Tesla, Fox, Fujitsu, Siemens .

SERVIS I POPRAVKA


extem-logo

Slobodno nas kontaktirajte

065-85-00-750

011-85-00-745

phone-icon
email-icon
viber-icon
top-up-icon